Преди броени дни депутатът от ГЕРБ и бивш енергиен министър Теменужка Петкова бе приета в болница след хипертонична криза и последвала положителна проба за коронавирус. Това е вторият път, в който голяма част от властта остава под карантина.

Първият беше заради положителния тест на Никола Минчев след Консултативния съвет по национална сигурност при президента. Тогава на участващите в заседанието бе наложен така наречения от лидера на Възраждане „домашен арест“.

Този път такъв се налага на членовете на енергийната и на бюджетна комисия. Тези, които трябва да решат належалите въпроси с цената на тока и газа, както и въпросаите свързани с пенсиите и минималната работна заплата.

На 13-ти януари 2022 г. Петкова е била в Народното събрание и е дебатирала в пленарна зала. Участвала е първо в заседание на енергийната комисия, а после и в това и на бюджетната.

По-късно получила хипертоничната криза. Това не е шега работа. Хипертоничната криза е, най-кратко казано, рязко покачване на кръвното налягане. Това е спешно състояние, което изисква незабавни мерки. Ето защо тя бива закарана в болница, където ѝ е направен тест за коронавирус. Той се оказва положителен.

ГЕРБ уведомява ръководството на НС в петък (14-ти януари).

Именно бившите управляващи бяха тези, които обвиниха председателя на парламента Никола Минчев, че нарочно бил отишъл болен на КСНС, за да „спаси“ премиера от визитата му в Република Северна Македония.

Тогава председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова написа в социалната мрежа:

„Ако вярваме на науката, Минчев вероятно е имал симптоми, и трябваше да предприеме мерки преди КСНС. Но, ако вярваме на конспирацията, Ковид-19 спасява премиера от срам в Скопие и унизителната роля, в която го постави менторът му – президента на републиката Румен Радев.“

Дават ли си сметка депутатите от ГЕРБ, че в случая с Теменужка Петкова може да се каже същото. Тя вероятно е имала симптоми преди да отиде в НС и да участва в комисиите. Кого спасява и нарочно ли забавя работата на комисиите са конспиративни теории. Важното е да всички да сме здрави.

Хубавото е, че живеем в дигитална ера. Срещите все по-често се провеждат онлайн. Това се случва и със заседанията. Добре, че е така, за да не може един болен да блокира работата на НС и да изкара управлението на държавата извън строя.

Материалът е на debati.bg

предишна статияВъвеждат режим на тока в два града заради високите цени
следваща статияМатематици от БАН поставиха нов световен рекорд