Джосеп Мария Бартомеу

Президентът на Барселона Джосеп Мария Бартомеу потвърди изказването на министъра на спорта на Каталуня, че отборът може да напусне Примера дивисион, в случай че автономната област успее да се пребори за независимост.

Според Бартомеу решението къде ще играе Барса ще бъде взето от всички членове на клуба. През миналата седмица Жерард Фигерас, спортният министър на Каталуня, обяви, че Барселона може да участва в първенството на някоя близка държава – Италия, Франция или Англия.

„В случай на обявяване на независимост, клубът и неговите членове би трябвало да решат в коя лига би играл отборът.  Преживяваме трудни и сложни мигове и трябва да вземем това решение със спокойствие и мъдрост, мислейки за всичко това, което може да се случи в бъдеще“, коментира Бартомеу.

Президентът обясни и решението двубоят срещу Лас Палмас да се изиграе пред празни трибуни.

„Решихме, че трябва да предприемем някаква мярка, с която да покажем пред света нашето възмущение от случилото се. Имаше много варианти на протест, които обсъждахме с всички директори, ръководители, треньори и играчи. Това бе едно от най-трудните решения, които съм взимал като президент на Барса. Обсъждахме сериозно възможността да отложим мача, но не успяхме да получим одобрението на Ла Лига.“

За още интересни статии, анализи, коментари и интервюта следете страницата ни във Фейсбук Екипнюз.

предишна статияГолям астероид ще се е насочил към Земята
следваща статияВивиан Уестууд разкри тайната на вечната младост