Начало Свят Jaguar Land Rover е готов и с първия си смартфон

Jaguar Land Rover е готов и с първия си смартфон

603
Сподели

Компанията Jaguar Land Rover направи първия си смартфон. Устройстото се казва Land Rover Explore, като излизането му на пазара бе анонсирано още през 2017 г. То е съвместна разработка заедно с британския производител на битова техника и електроника Bullitt Group, пише Automedia.

Създателите на смартфона твърдят, че като надеждност Land Rover Explore е съпоставим с всъдехода Discovery, който на свой ред е послужил за вдъхновение при създаването му. Телефонът е с операционна система Android и разполага с 5-инчов дисплей със специален протектор, който трябва да го предпази при падане от 1,8 метра.

Батерията на устройстото е с капацитет 4000 mAh, като тя трябва да стигне за два дни дори при интензивно ползване. Твърди се още, че Explore издържа на потапяне в прясна или солена вода, а също така работи и при много ниски температури. Разбира се, смартфонът е съпоставим с основните автомобилни приложения на Land Rover.

Световната премиера Land Rover Explore ще се състои на 26 февруари по време на изложение на Mobile World Congress в Барселона. След това смартфонът ще бъде показан и на автосалона в Женева. Поръчки за него се приемат от 26 април, а цената му е 649 евро.

Коментари