Начало Свят Jaguar Land Rover е готов и с първия си смартфон

Jaguar Land Rover е готов и с първия си смартфон

707

Компанията Jaguar Land Rover направи първия си смартфон. Устройстото се казва Land Rover Explore, като излизането му на пазара бе анонсирано още през 2017 г. То е съвместна разработка заедно с британския производител на битова техника и електроника Bullitt Group, пише Automedia.

Създателите на смартфона твърдят, че като надеждност Land Rover Explore е съпоставим с всъдехода Discovery, който на свой ред е послужил за вдъхновение при създаването му. Телефонът е с операционна система Android и разполага с 5-инчов дисплей със специален протектор, който трябва да го предпази при падане от 1,8 метра.

Батерията на устройстото е с капацитет 4000 mAh, като тя трябва да стигне за два дни дори при интензивно ползване. Твърди се още, че Explore издържа на потапяне в прясна или солена вода, а също така работи и при много ниски температури. Разбира се, смартфонът е съпоставим с основните автомобилни приложения на Land Rover.

Световната премиера Land Rover Explore ще се състои на 26 февруари по време на изложение на Mobile World Congress в Барселона. След това смартфонът ще бъде показан и на автосалона в Женева. Поръчки за него се приемат от 26 април, а цената му е 649 евро.

предишна статияЗимата се завръща, затопляне за Националния празник – 3 март
следваща статияБелите автомобили – отново най-популярни в Европа