Начало Водещи IN MEMORIAM: Барбара Буш почина на 92 години

IN MEMORIAM: Барбара Буш почина на 92 години

1004
Барбара Буш

Съпругата на президента на САЩ в периода 1989-1993г. Джордж Буш – старши и майка на президента (2001-2009) Джордж Буш – младши – Барбара Буш почина на 92 години.

Преди дни стана известно, че тя е решила да не търси повече медицинска помощ в болница и да се концентрира върху грижите за себе си в домашни условия.

„След поредица неотдавнашни хоспитализации и консултации със семейството и лекарите, госпожа Буш, която е на 92 години, реши да не търси допълнително медицинско лечение и вместо това да съсредоточи вниманието си върху симптоматична терапия“, се казваше в заявлението.

„Това няма да учуди тези, които познават Барбара Буш и знаят, колко стоически възприема тя своето разклатено здраве. Благодарение на своята здрава вяра, тя в голяма степен се тревожи не за себе си, а за другите“, отбелязват представителите на семейството.

Според телевизия Си Ен Ен жената страда от хронично обструктивно заболяване на белите дробове, но няма официално потвърждение на тази информация. Много по-често се съобщава за здравето на Буш старши: през януари миналата година 41-ят президент на САЩ влезе в болница с пневмония и бе изписан след две седмици, през април отново бе хоспитализиран с тази диагноза. Съпругата му не поиска да се отделя от него и го обгрижваше в болницата.

На 6 януари двамата отбелязаха 73 годишен брак и това е най-дългият семеен стаж сред всички „първи двойки“ в историята на САЩ

предишна статияАПИ: Продължават ремонтните дейности по част от магистралите
следваща статияПускат на търг най-голямата в света колекция на Ford (СНИМКИ)