Илон Мъск предлага 5000 долара на 19-годишен младеж, за да изтрие акаунта си в Туитър, чрез който проследява самолета на един от най-богатите хора в света, съобщи Си Ен Ен.

Джак Суини (19 г.) от Флорида е първокурсник в колеж и е разработил метод за проследяване на полетите и пътуванията на собствениците на най-изявените високотехнологични гиганти.

ElonJet има над 150 000 последователи и използва бот, който Суини е разработил, за да следи полетите на Мъск. След това каналът публикува в Туитър информация за това кога и къде излита или каца самолетът, както и за продължителността на всяко пътуване.

Първокурсникът в колеж е разработил около дузина други акаунти с ботове за полети, които следят пътуванията на високопоставени технологични титани, включително Бил Гейтс и Джеф Безос.

Главният изпълнителен директор на „Тесла“ и „Спейс екс“ Илон Мъск смята, че това е твърде рисково за него. Той настоя през ноември Суини да премахне тази информация, като му предложи 5000 долара и възможност за стаж.

Момчето го попита какво ще каже за 50 000 долара, които би могъл да използва за колежа или може би за електромобил на „Тесла“ Model 3.

След размисъл от близо 2 месеца най-богатият в света отговаря, че не смята за правилно да плаща, за да бъде премахнато проследяването на полетите му, а неговият необичаен почитател го посъветвал как да го блокира, като разказа на милиардера за блокираща програма, която той може да използва, за да противодейства на проследяването на полети.

И така, дали Суини все още може да проследява полетите на Мъск въпреки блокиращата програма? „Мога“, казва Суини. „Просто е малко по-сложно.“

Суини заяви, че е фен на SpaceX още от първото изстрелване на Falcon Heavy през 2018 г. Баща му работи в авиокомпания, което подхранило интереса му към авиацията.

предишна статияДнес ще преобладава слънчево време
следваща статияКрасен Станчев: Новият бюджет е проинфлационен