Първата ракета на България Григор Димитров се класира за третия кръг на откриващия турнир от сериите Мастърс за 2022 година в Индиън Уелс (САЩ).

Световният №35 се възползва от получения шанс да стартира директно от втори кръг и елиминира Джордан Томпсън (Австралия) в два сета – 7-6(3), 6-2.

30-годишният Димитров, който зае мястото в схемата на недопуснатия в Съединените щати заради липса на ваксина срещу коронавирус №2 Новак Джокович, поведе с пробив в седмия гейм на първата част, но още в осмия позволи рибрейк. Ситуацията се повтори и в началото на тайбрека – Григор осъществи минипробив в сервиса на 27-годишния австралиец, но загуби второто си подаване с двойна грешка. Последва такава и от страна на Томпсън, което откри пътя на българина към успеха в сета след още един минипробив и уинър при втория сетбол след малко над един час игра.

Втората част приключи само за 37 минути, след като Григор заигра с повече настроение и пласира редица фантастични удари за радост на публиката, сред която имаше и сериозна българска агитка. Хасковлията проби в четвъртия гейм и затвърди за аванс от 4-1, а при 5-2 стигна до два мачбола на посрещане и затвори срещата още с първия от тях.

На 1/16-финалите Димитров ще срещне Александър Бублик (Казахстан), който елиминира Анди Мъри (Великобритания) също в два сета – 7-6 (9), 6-3.

предишна статияРоналдо нокаутира Тотнъм с хеттрик, с който влезе в историята
следваща статия„Булгаргаз“ иска поскъпване на природния газ с 58%