Григор Димитров

Първата ни ракета Григор Димитров ще запише рекордно в кариерата си класиране в понеделник, когато световната ранглиста ще бъде актуализирана. Във виртуалната live ранглиста българина вече е №6 и в понеделник това ще бъде официално.

Най-доброто му лично постижение в кариерата досега бе осмо място, регистрирано за първи път през 2014 година. През този сезон 26-годишният българин вече изравни личния си рекорд, но в първия ден на новата седмица ще го подобри.

С 3650 точки Димитров е съвсем близо до място в Топ 5 на ранглистата. При силно представяне на Финалния турнир на ATP в Лондон в средата на месеца може да се изкачи още напред в класацията. Григор диша във вратовете на австриеца Доминик Тийм (3815 точки) и хърватина Марин Чилич (3805).

ATP Класация

20-годишният германец Александър Зверев засега държи здраво в ръцете си третото място (4410 точки). Той обаче показва слаба форма в последно време. Това прави възможно съкращаването на разликата между двамата.

Рафаел Надал

Световният №1 Рафаел Надал (10645 точки) и носителят на рекордните 19 титли от Големия шлем Роджър Федерер (9005) на този етап изглеждат недостижими за останалите си колеги.

Дори да пробие в Топ 5 след края на престижната надпревара в столицата на Англия, Григор ще трябва да положи доста усилия, за да запази челните си позиции. В началото на годината той беше фантастичен и ще има да защитава много точки в първите седмици на новия сезон.

За още интересни статии, анализи, коментари и интервюта следете страницата ни във Фейсбук Екипнюз.

предишна статияСтилиян Петров отново изпитва удоволствие от футбола
следваща статияАрхангелова задушница е