почивка

След поредния драматичен супер сблъсък с Рафаел Надал и отпадането на четвъртфинал в Шанхай, Григор Димитров няма да има много време за почивка.

Българинът ще трябва в следващите дни да се завърне в Европа, където през следващата седмица ще участва на един от любимите си турнири – този в Стокхолм, който е от по-ниската категория АТП 250.

Григор Димитров с първата си титла 2013-та година Стокхолм

Именно в шведската столица Димитров спечели своята първа АТП титла – през 2013-та, когато на финала победи Давид Ферер. През 2014-та Григор игра финал, загубен от Томаш Бердих, а през миналия сезон загуби на полуфинал от бъдещия шампион Хуан Мартин дел Потро.

В Стокхолм българинът може да направи нова важна крачка към участие на Мастърса на осемте най-добри в Лондон, а предпоставките са добри поради факта, че той ще бъде поставен под №1 в основната схема.

Въпреки това, конкуренцията ще бъде сериозна като сред участниците личат имената на настоящия шампион Хуан Мартин дел Потро, намиращият се във форма Кевин Андерсън, както и Джак Сок, Фабио Фонини, Фернандо Вердаско и Виктор Троицки.

Димитров ще стартира директно от втори кръг, което значи, че първият му мач ще бъде в сряда или четвъртък.

За още интересни статии, анализи, коментари и интервюта следете страницата ни във Фейсбук Екипнюз.

предишна статияКубрат Пулев пред Sky Sports: Чувствам се по-силен и съм готов
следваща статияИлюстрация на „Астерикс“ беше продадена в Париж за рекордните 1,4 млн. евро