Григор Димитров

Без съмнение сезон 2017 се превърна в най-добрият в историята на българския мъжки тенис. Главният виновник за това е Григор Димитров. Българинът пише история на Финалния турнир от сериите АТР в Лондон, където при успех тази вечер срещу Джак Сок на ½ финалите ще може да се поздрави като новия световен №3.

Гришо прегази последователно в груповата фаза Доминик Тийм (6:3, 5:7, 7:6), Давид Гофен (6:0, 6:2) и Пабло Кареньо – Буста (6:1, 6:1), а последната му победа накара мнозина фенове на тениса да мечтаят за финал Роджър Федерер – Григор Димитров.

Поздравления Григор. Страхотно представяне за теб. По-добре ли се чувстваше на корта, отколкото срещу Давид?

Не знам, това е просто един от тези мачове, които тръгват по твоя начин. Крайната цел беше да победя и го направих. Трябва да играя много по-начесто в този турнир, така че се опитах и да запазя малко енергия. Точността ми трябваше да е на най-доброто възможно ниво.

В този мач успях да покажа всичките си оръжия и просто следвах играта.

5862720 (1)

С оглед на невероятните ти резултати в последните ти два мача, можем ли да кажем, че влизаш с увереност в полуфиналите?

Да, мисля доста за тях. Но и този мач беше малко по-различен, след като знаех, че във всеки случай ще играя утре (днес). Така че и да спечелиш и да загубиш пак ще играеш. Но да, целта ми беше да продължа с това темпо и да не поглеждам назад.

Днес е един от тези мачове, в които трябва да покажа най-добрия си тенис. Просто се наслаждавам.

Какво ще кажеш за съперника ти Джак Сок, който се намира във впечатляваща форма?

Джак Сок

Джак е невероятен в последните два месеца. Играе страхотни мачове и не спира да се бори. Той се справи много добре, специално през седмицата в която си спечели мястото в Лондон. Очевидно е, че си е заслужил мястото тук.

Но, това е един от тези мачове, в който аз трябва да съм напълно готов. Трябва да играя по своите правила и да се фокусирам от моята страна на мрежата. Разбира се, той ще се опита да играе своята игра и да следва пътя си. Но в същото време ми харесват шансовете ми.

За още интересни статии, анализи, коментари и интервюта следете страницата ни във Фейсбук Екипнюз.

 

предишна статияНАТО върви към много неприятен разрив
следваща статияBitcoin курсът превиши $8000