Начало Водещи Google ще блокира Sputnik и RT

Google ще блокира Sputnik и RT

1217
Google

Интернет гигантът Goolge ще изработи специален алгоритъм, който ще ограничи достъпа до новините на руските информационни канали „Спутник” и RT.

Това каза изпълнителният директор на компанията майка на най-голямата интернет търсачка в света „Гугъл“ – „Алфабет” Ерик Шмит.

„В момента работим върху декласирането на тези уеб-страници. В основата става въпрос за „Спутник“ и RT”, каза Шмит по време на Международния форум по сигурност в град Халифакс, в Канада.

По думите му, в Google осъзнават влиянието на пропагандата и в момента се опитват да изградят система, която ще блокира подобни съдържания да достигат до широката публика. Той обаче се обяви срещу забраната на тези интернет-страници.

RT официално осъди намеренията на „Гугъл“.

На 1 ноември представители на технологичните компании „Гугъл”, „Фейсбук” и „Туитър”се явиха пред американския Конгрес, за да дадат показания за ролята на техните компаниите в дезинформацията, свързана с руската намеса по време на американските избори миналата година. Изслушването бе първото от трите, пред които ще се изправят технологичните гиганти тази седмица. Водещият адвокат на „Фейсбук” Колин Стреч призна пред подкомисия на правната комисия на Сената, че близо 126 милиона американци са били изложени на влиянието на публикувани от Русия публикации в социалната мрежа между януари 2015г. и август 2017г.

предишна статияСензационно проучване доказа, че през уикенда е вредно да се спи
следваща статияДен на християнското семейство – Въведение Богородично