Начало Водещи Google направи сериозни промени в своята търсачка

Google направи сериозни промени в своята търсачка

1248
Google

По случай своята наскоро навършена 20-та годишнина, Google въведе редица нови и полезни функции в своята търсачка. По време на неголямо мероприятие в Сан Франциско, интернет гигантът показа своята радикално променена търсачка.

Промените засягат предимно мобилната версия на търсачката. Google премахва нейния минималистичен интерфейс, с който всички свикнахме в продължение на няколко години, и предлага нов интерфейс с много по-наситена информация.

Google

Под реда за търсене вече се появява същата информация, която се вижда и в мобилното приложение Google, и в главната страница на Android. Включително прогнозата за времето, новините и материалите, подбрани според интересите на потребителя. Всичко това е поставено в раздела Discover на главната страница.

Според Google, средно всяко осмо запитване на потребителите е повторно. Тоест, потребителите често се връщат на това, което са намирали по-рано. Ето защо търсачката допълнително ще предлага и познати на потребителя теми. При повторно въвеждане на едно и също търсене, в горната част на програмния прозорец се появява раздел с вече посещаваните страници. Google подчерта, че историята е видима само за конкретния потребител. Ако новите раздели пречат и не са удобни за ползване, потребителят може да ги изключи.

При търсене на информация по определени теми Google автоматично ще създава „колекции“ – динамични раздели с изображения и подбрани статии, които биха заинтересували потребителя. Тези колекции ще се генерират от изкуствен интелект.

Изкуствен интелект ще и предлага автоматично генерирани материали, включващи снимки, видеа и новини за различни знаменитости.

Търсенето по изображения в мобилната версия на търсачката ще бъде интегрирано с Google Lens. При заснемане на обект, Google веднага ще показва какво е това, както и подобни на въпросния обект изображения.

Google заяви, че всичките изброени нововъведения ще започнат да се появят в търсачката през следващите една-две седмици. Няма точни дати, но можем да предположим, че новите функции ще се появяват постепенно в различните региони.

предишна статияАПИ: Ремонтът на „Витиня” продължава
следваща статияТази опасна грешка убива метаболизма ви. Коригирайте я!