Начало Водещи Goloka festival събира млади и готини хора край Петропавловския манастир

Goloka festival събира млади и готини хора край Петропавловския манастир

1011
Goloka Festival
на снимката: Николай Гаранлиев – Gerata, хип-хоп изпълнител и съорганизатор на фестивала

Goloka Festival ще се проведе за първи път на 3 и 4 август на голямата поляна до девическия Петропавловски манастир край Лясковец. Той има за цел да събере на едно място различни музикални стилове и хора с различни идеали.

Това каза в интервю за БГНЕС Николай Гаранлиев – Gerata, който е хип-хоп изпълнител и съорганизатор на фестивала.

„Идеята се зароди преди пет години. Тогава се запознах с графити артиста Nasimo, който е известен у нас с изрисуването на различни сгради. Сред най-известната му творба е образът на дядо Добри. Запознанството ни стана много бързо и не след дълго създадохме марка за дрехи. Още от тогава обмисляхме създаването на един такъв фестивал и ето, че след 5 години той е на път да се превърне в реалност.

Целта ни е да съберем на едно място различни стилове и различни хора с различни идеали. Идеята е да се съберем млади хора, които да се обогатим по някакъв начин, да се срещнат различните интереси, на тези, които слушат по-комерсиална музика и ходят по дискотеките с тези, които не са толкова комерсиални. Искаме малко да се смесим, защото България е твърде малка, за да се цепим, разделяме и да слагаме етикет на всеки стил и всяка група от млади хора”, разказва авторът на два музикални албума.

В първото издание на хип-хоп фестивала ще вземат участие, както пионерите на родната сцена, така и най-актуалните имена в жанра, обяснява Герата, който добавя, че ще има и международни изпълнители.

„Поканихме доста интересни артисти. Имаме изпълнители от ъндърграунд сцената, които не са толкова популярни, които имат по-социално послание, както и артисти, които в момента пълнят дискотеки, заведения и гърмят по радиа. Едни от пионерите са DJ Skill, DRS, Nokaut, RoofRhymez. От по-модерните Murda Boys, FO, DRS, BNR. Има и международни участници. Това са Kingpin от Англия и Toksikologia от Македония”, разкри част от изпълнителите Герата.

Но това няма да е всичко, категоричен е музикантът.

„Имаме богата програма. Първият ден започваме след 18 ч., за да могат хората да пристигнат и да се настанят. Идеята ни е първата вечер да е по-спокойна. Вторият ден започваме от сутринта с йога, с лекции. Една от тях ще бъде водена от известният Еленко Ангелов, а цялото събитие ще бъде поверено в ръцете на добре познатият Ilyo от 50stotinki.com. Ще има семинари за духовна практика, ще има състезание по B-boy Battle танци с награден фонд, ще има и огнено шоу.

Ще бъде изрисувана с графити и 50 метрова подпорна стена, която се намира под манастира“, заяви Герата, който разказа, че псевдонимът му е от детството. Тъй като фамилията ми е трудна за произнасяне децата не можеха да ми научат цялото име и затова всички ме наричаха Гера, спомни си рапърът.

Рапърът беше категоричен, че хип-хопът не е имал залез, а по-скоро не е бил достатъчно добре отразяван. Според него, той е една от най-бързо разрастващите се култури, която се налага като световна тенденция във всяка една култура и бързо и екстремно се развива.

Герата обеща също така, че работи върху нов проект, с който ще се завърне на сцената, но не каза кога ще се случи това. Той добави още, че билетите за първия хип-хоп фестивал вече са в продажба и цената на билет за двата дни (3 и 4 август) тип „Ранно пиле“ е 30 лв., а билет за един от дните е 20 лв. За големи групи се предлага т.нар. „Групов билет“, който при закупуването на 5 билета в една онлайн поръчка дава 6-ти безплатен билет. Ще могат да се купят и билети на място, но на цена от 25 лв. за един ден и 35 лв. за двата дни

предишна статияМиранда от „Сексът и градът“ се кандидатира за губернатор на щата Ню Йорк
следваща статияЧаша вода преди сън ни прави по-щастливи