Начало Водещи „Forbes“: 100-те най-велики бизнес умове на съвременния свят

„Forbes“: 100-те най-велики бизнес умове на съвременния свят

1211

Американското списание „Форбс” изготви списък на 100-те най-велики бизнес умове на съвременния свят. Списъкът е съставен по повод 100 годишният юбилей на изданието.

Корицата на изданието е първата, използваща изкуствен интелект, която позволява на читателите да общуват с намиращия се на нея Уорън Бъфет, благодарение на специална виртуална холограма. На корицата Бъфет държи единственото останало цяло копие на първото издадено списание „Форбс” от 1917г.

 

 

При изготвянето на списъка на 100-те най-велики съвременни бизнес умове от „Форбс” са търсели хора, които или са създали нещо, което е оказало дълготраен ефект въеху света, или пък са били автори на някаква иновация, която е напуснала пределите на тяхната сфера.

В списъка личностите не са подредени по рейтинг, а по азбучен ред. В него попадат американският милиардер Уорън Бъфет, шефът на Тесла и на Спейс екс Илон Мъск. Също така основателят на Майкрософт Бил Гейтс, основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг, създателят на Туитър Джак Дорси, италианският дизайнер Джорджо Армани, британският музикант Пол Маккартни, мексиканският милиардер Карлос Слим.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп също попада в класацията. Най-големият бизнес урок, който съм научил в живота, е същото послание, което отправям и към младите хора в САЩ – никога не се отказвайте, се казва в есето на Тръмп.

Пълният списък може да видите тук – www.forbes.com/100 .

предишна статияМонахът милионер Геше Майкъл Роуч отново идва в България
следваща статияДизайнерът Светослав Колчагов с модна колекция на Седмицата на модата в Лондон