Световната предпремиера на дългоочаквания биографичен филм „Елвис“ за легендата на рокендрола ще бъде на 75-ото издание на кинофестивала в Кан през май, предаде Франс прес, който ще се проведе между 17-28 май.

В Кан се очакват изпълнителят на главната роля Остин Бътлър, актрисата Оливия Деджонг, която играе съпругата му Присила, двукратният носител на „Оскар“ Том Ханкс, когото зрителите ще видят като мениджъра на Елвис полковник Том Паркър, както и режисьорът Баз Лурман.
Новият музикален биографичен филм трябва да излезе на екран в САЩ на 24 юни и два дни по-късно в останалата част от света. Този жанр процъфтява през последните години – от Хоакин Финикс като Джони Кеш в „Да преминеш границата“ (2006) до Рами Малек, отличен с „Оскар“ през 2019 г. за превъплъщението си в образа на Фреди Меркюри в „Бохемска рапсодия“.

Биографичният филм проследява живота и творчеството на Елвис две десетилетия – от възхода му към известността до „безпрецедентната му слава“, във време, когато Америка преживява големи социално-културни сътресения и губи своята невинност“, се посочва в направеното изявление.

предишна статияСлънчев и топло, температурите до 23 градуса
следваща статияЧелси срещу Реал на 1/4-финал в Шампионска лига днес