Начало Водещи Facebook Messenger открадна още една функционалност от Snapchat

Facebook Messenger открадна още една функционалност от Snapchat

955

В последно време Facebook разчитат на много от успешните функции при Snapchat, които да задържат потребителите за колкото се може повече време в тяхната платформа. Така социалната мрежа открадна Stories, филтрите за снимки и доста от функционалностите на камерата в чат приложението. Някои от тези пък намериха място дори в WhatsApp и Instagram.

Сега изглежда още една от успешните функционалности на Snapchat ще се появи и в Messenger. Това са т.нар. streaks — поредни дни, в които с някой приятел си изпращане снапове. В случая на Facebook Messenger, ако чатите поне два дни по ред с някой, Messenger ще добави специална икона до профилната снимка на този потребител, с който разменяте съобщения, пише SmartNews.

Функционалността изглежда в момента бива тествана и е активна само при определени потребители. На споделената в Twitter по-долу снимка можете да видите как изглежда това:

 


Нека отбележим, че Snapchat streaks са успешни. Тийнейджърите, които преобладаващо ползват Snapchat, получават напомняния ако дадена серия от поредни дни чат е на прага да бъде прекъсната; от друга страна те получават „награда“ ако не спират да си разменят снапове — икона до снимката на приятелите им, с които имат най-дълги непрекъснати такива.

Facebook явно разчитат на подобен успех, който да задържи потребителите им максимално време в платформата. Но нека не забравяме, че и друг път откраднати от Snapchat функции не са се превръщали в успешни за социалната мрежа. Възможно е streaks да не се харесат на всички Messenger потребители — не всички ние приемаме чатът като игра.

Ако обаче Messenger streaks се окажат успешни, бъдете сигурни, че тази функционалност несъмнено ще се появи още в Instagram и дори WhatsApp.

предишна статияГЕРБ се събира за четвъртия си конгрес днес в София
следваща статияМуковисцидоза може да е виновна за смъртта на Шопен