Начало Свят Facebook тества „downvote“ бутон за постове от страници

Facebook тества „downvote“ бутон за постове от страници

887

Не, Facebook не са решили най-накрая да представят Dislike бутонът, който всички отдавна искат. Социалната мрежа смята да пусне функционалността „downvote“, чиято цел ще бъде да позволява на потребителите да маркират определени постове като лъжливи, съдържащи спам, или дори обидни, пише SmartNews.

„Не тестваме dislike бутон. Разглеждаме функция, с която да позволим на хората да ни дават отзиви относно коментарите на публичните публикации на страници“.

Когато механизмът събере достатъчно „downvote“ гласове, това ще позволи на Facebook да обърне повече внимание на въпросния пост. По този начин ако той има нужда да бъде свален или или систематичният автор на такива постове да бъде наказан, компанията ще може да реагира.

Към момента функционалността бива тествана само на територията на САЩ и е активна за около 5% от Android потребителите, които са задали английски като език за приложението.

Можем да предположим, че това е едно от действията, които Facebook обявиха, че ще предприемат, за да се допитват до потребителите дали даден източник на новини е достоверен или не. Важно е да се отбележи също, че „downvote“ бутон е видим за тестващите потребители само под постове от страници (не и от групи или лични профили).

предишна статияТом Джоунс „взриви“ жури и публика в шоуто „Гласът на Великобритания“ (ВИДЕО)
следваща статияХибриден кросоувър превзе стълбите до „Небесните порти“ (ВИДЕО)