Начало Интервю DJ Ross: Професията диджей е изкуство

DJ Ross: Професията диджей е изкуство

1905
диджей

Росен Чорбаджийски, по-познат като Dj Ross, е български DJ и продуцент, роден през 1989г. в Сандански. Започва своята кариера на 16 години. Местен DJ го подкрепя в първите му стъпки в миксирането. През 2010г. печели трета награда в националния конкурс за диджеи-SPS. През 2014г. той получава първа награда в същия конкурс. Следващата година отново печели приза!

Днес той е един от най-добрите диджеи в страната. През всичките тези години Росен работи за много от престижните български клубове. Работил е по съвместни проекти с изпълнители като 100 Кила, Ice Cream, Ъпсурд, Youn BB Young, N.A.S.O, DJ George & BORN2HIPHOP и още много друго. Също така DJ Ross е известен и с неговото невероятно парти с български песни. Как обаче е стигнал до тук, каква емоция му носи работата и трудно ли е да бъдеш DJ в България, разказа самият той:

Здравей, Рос! Не мога да не ти задам въпроса как се реши да се занимаваш с DJ–ство?

Здравей! Първоначално ми беше интересно как двете песни звучат едновременно, а няколко години след това усетих, че тази професия ми харесва и че ще се занимавам с музика.

Ти си започнал още на 16 години да работиш в тази сфера. Това не е много ранна възраст, как реагираха родителите ти, когато научиха, че искаш да се занимаваш с това?

Баща ми ме подкрепи, а майка ми беше против, но с течение на времето и тя се съгласи. Според мен човек трябва да бъде оставен сам да поеме по пътя си. Така и стана. Преди 11 години започнах и все още се занимавам с това.

Помниш ли първия път, когато застана зад пулта? Каква емоция изпита, какви мисли преминаха през главата ти?

Това беше много одавна, но помняда. Бях притеснен и мислите ми бяха дали няма да объркам нещо или да спре музиката. Трудно е докато претръпнеш.

Кой е любимият ти стил музика? Правиш невероятни БГ партита, там ли се чувстваш най-силен?

Българската музика е моят фаворит от много години насам. Определено чувствам, че там е силата ми.

Възприемаш ли работата си като изкуство?

Разбира се, че е изкуство! Аз се възприемам като артист и като човек, който твори по време на работа.

А доходоносно ли е? В България на професии в бранша на шоубизнеса, обикновено не се гледа с много добри очи. Обществото ни е малко предубедено в това отношение, поставя си някакви стереотипи. Усещаш ли ти нещо такова и какво мислиш за шоубизнеса като цяло в България?

Доволен съм от доходите си, но за сметка на парите има други минуси. Щоу бизнес в България има. Просто трябва да намериш своята ниша и да имаш и талант, защото без него е трудно.

Разкажи ни някоя забавна история, свързана с работата ти. Имаше период, когато в социалните мрежи доста се разпространяваха случки, снимки и цитати от партита, където гостите по нетрадиционен начин желаят да им бъде пусната определена песен или пък са много настоятелни… Ти изпадал ли си в подобни комични ситуации?

Имал съм много интересни случки през годините, поръчки на диалект, „може ли   нещо черно на металика” са само част от безумните желания на клиентите.

Работата ти е свързана с нощен живот, клубове, предполагам малко време ти остава за сън. Трудно ли съвместяваш професията с личния си живот? И кой е Росен Чорбаджийски, когато не е зад пулта?

Ами рядко имам време за сериозна почивка, но не ми пречи като цяло. Обичам да съм ангажиран. Колкото до личния живот, работата се отразява и то сериозно. Нямам време за нищо. Искам само да се наспя и да се приготвия за следващата вечер.

Имаш ли си идол сред световните DJ?

Моят фавотит е Skrillex, но симаптизирам и на доста имена, като Dj Khaled, Dj Snake и други.

предишна статияВ Дубай изграждат най-високата електроцентрала в света
следваща статияУмира ли българският език?