Начало Свят BMW представи новия си цифров панел (СНИМКИ)

BMW представи новия си цифров панел (СНИМКИ)

692

Компанията BMW представи на специално мероприятие Digital Day следващото поколение на информационно-развлекателната си система iDrive и обновения вариант на цифровия си приборен панел. Първи с тях ще бъде оборудвано следващото поколение на BMW X5, което ще се появи до края на годината, пише Automedia.

На централния дисплей на системата, работеща под упрвлението на фирмената операционна система OS 7.0, може да се оформят 10 отделни екрана в 4 различни визуални стила. Те осигуряват достъп до най-често използваните функции – например, навигацията и музиката.

BMW представи новия си цифров панел

Системата е способно да предостави необходимата информация в зависимост от настъпването на няколко събитие или от местоположението на колата. Например, на екрана се появява карта с паркингите при достигане на крайна точка от маршрута. Управлението на функциите може да става с помощта на контролер, жестове, гласови команди и тъч-скрийн.

BMW представи новия си цифров панел

Изображенията на 12,3-инчовия виртуален приборен панел напомнят на решетката на радиатора. Вляво е разположен километражът, а от отдясно – тахометърът и индикаторът за нивото на горивото. Освен това на панела има място за дублиране на показанията на навигационната система или на информация, която шофьорът сам е пожелал да получава.

BMW представи новия си цифров панел

В зависимост от избрания режим се променят цветовате на приборния панел, а също така и вида на различните показатели. Например, в спортен режим основният цвят е червен, като се появява индикатор за ускорението, на което е подложен автомобила.

BMW представи новия си цифров панел

BMW представи новия си цифров панел

От BMW допълват, че са готови да внедрят стандарт 5G за връзка с интернет в моделите си, като това ще стане до края на 2018 г. Системите, осигуряващи тази технология, се разработват заедно с компаниите Audi и Daimler през последните две години.

предишна статияFacebook иска да намали броя на потребителите, защитени от новия закон на ЕС за личните данни
следваща статияПиенето е за високите