атлетико мадрид близо до титлата

Съставите на Атлетико (Мадрид) и Барселона завършиха наравно 1:1 в напечена схватка от осмия кръг на Примера, играна пред 64 393 зрители на „Wanda Metropolitano“ в испанската столица.

Атлетико Мадрид Барселона

Саул откри резултата в 21-ата минута, а Луис Суарес изравни в 82-ата. Героят на Аржентина Лионел Меси се завърна с две греди. Момчетата на Диего Симеоне нарушиха стопроцентовия ход на каталунците в Ла Лига. Така авансът на Барса пред шампиона Реал Мадрид вече е пет точки.

Андре Гомеш беше изненадата в стартовия състав на лос кулес. Той застана от дясната част на нападението редом до Лионел Меси и Луис Суарес. Жерард Пике и Самюел Юмтити оформиха централната двойка, а възстановеният Андрес Иниеста също се появи сред 11-те. Диего Симеоне подреди 4-4-2 с Антоан Гризман и Анхел Корея в атака.

Атлетико Мадрид Барселона

Още в 30-ата секунди гостите от „Камп Ноу“ изработиха голово положение. Лео Меси и Луис Суарес осъществиха двойно подаване, Филипе Луиш загуби равновесие и позволи на аржентинеца да стреля от пет метра. Топката се чукна в гредата и излезе в корнер. В третата минута Иниеста се завъртя и отправи удар – в ръцете на Ян Облак.

Много бързо действията се пренесоха в половината на Барса. В четвъртата минута високата преса на лос колчонерос донесе топка в краката на Анхел Корея в наказателното поле, но аржентинецът беше надигран от Юмтити. В осмата Иниеста сгреши при изнасянето на топката и за две секунди тя стигна до Гризман, който шутира към близкия ъгъл, но Тер Стеген изби в корнер. Минута по-късно Гризман нахлу смело в наказателното поле, финтирайки двама, след което стреля ниско по диагонала. Германският страж на каталунците протегна крак и изби.

Атлетико Мадрид Барселона

В следващите десетина минути домакините се прибраха и се отбраняваха от постепенните атаки на своя съперник. В 21-ата Саул реализира страхотен гол, завъртайки топката по диагонала с удар от 20 метра. Испанският национал видя пространство за шут и безжалостно порази долния ляв ъгъл на Тер Стеген. Лос кулес продължиха да владеят топката и да търсят пробойни. В 32-ата Луис Суарес не успя да стреля с глава след добро центриране на Меси от статично положение.

В 39-ата Иниеста намери Суарес в наказателното поле, но шпагатът на Стефан Савич беше решаващ. В 44-ата капитанът Габи Фернандес чукна Лео Меси на ръба на наказателното поле. Съдията Матеу Лаос не видя нарушение, а полузащитникът имаше жълт картон. До края на полувремето остана време за един блокиран шут на Меси и недоразвита опасна контра на столичани.

Атлетико Мадрид Барселона

Второто полувреме започна с удар на Яник Ферейра Караско след заучено изпълнение на корнер, но в ръцете на вратаря. В 49-ата Жорди Алба получи коридор отляво, но сбърка подаването, а впоследствие Луис Суарес беше блокиран в наказателното поле.

В 51-ата Ферейра Караско се засуети, а след това Хуанфран не съумя да центрира. Минута по-късно червено-белите се устремиха за нова светкавична акция, при която Анхел Корея беше спрян от Пике. Още минута след това Гризман опита атрактивен шут от въздуха, а той не се оказа точен.

В 56-ата Луис Суарес стреля силно от пеналта, но Облак успя да парира. В 57-ата Лео Меси нямаше късмет и тресна лявата греда на вратата на Облак след много хубав пряк свободен удар от около 23 метра. В 60-ата футболистите на Ернесто Валверде поискаха дузпа, след като имаше контакт на топката с ръката на Савич. Реферът прецени, че той не е достатъчен за наказателен удар.

Атлетико Мадрид Барселона

Наставникът на Барса потърси промяна и пусна в игра Жерард Деулофеу и Сержи Роберто и това даде резултат. В 66-ата барселонци обградиха наказателното поле на Атлети, а Лео Меси завърши нападението със силен удар по земя, при който словенският вратар действа адекватно. В 69-ата Деулофеу преодоля Диего Годин на аутлинията, но подаването назад не се получи. В 71-ата Меси получи чудесна топка на 17-ия метър, шутира силно, пращайки кълбото съвсем леко встрани от вратата.

Гостите от „Камп Ноу“ сериозно натиснаха домакините, които много рядко излизаха от половината си. В 77-ата включилият се Юмтити стреля към левия ъгъл – Облак плонжира и улови без колебание. В 80-ата Деулофеу асистира на Луис Суарес, уругваецът успя да протегне крак и да насочи към вратата, но вратарят на мадридчани се намеси с класа.

В 82-ата логичното се случи и лос кулес изравниха. Сержи Роберто центрира отдясно, Луис Суарес зае много добра позиция на втора греда и се разписа с глава от малкото наказателно поле – 1:1. До края Барселона потърси трите точки, възползвайки се и от придвижването напред на своя съперник.

Атлетико Мадрид Барселона

В 88-ата гостите изградиха контра отдясно, Деулофеу обърна фланга за Андре Гомеш, който центрира към Луис Суарес, но сантиметри на достигнаха уругваеца да чукне топката към вратата. В 93-ата Гризман можеше да влезе в ролята на антигерой, след като сгреши подаване пред собственото наказателно поле и извърши нарушение срещу Меси малко пред границата. Шутът на Лео беше много силен, но топката се закова в ръцете на Облак.

Барселона прекъсна серията си от девет последователни победи във всички турнири, но от друга страна взе важна точка с късен гол. Диего Симеоне продължава да няма победа срещу каталунците в Примера. Неговият тим отстъпи втората позиция на Реал Мадрид.

За още интересни статии, анализи, коментари и интервюта следете страницата ни във Фейсбук Екипнюз.

предишна статияПлуваща палатка? Ако не вярвате, убедете се сами
следваща статияCNN: “Чист” Брекзит е все по-малко възможен