Начало Водещи Apple поръча на режисьора на „Игрите на глада“ нов сериал

Apple поръча на режисьора на „Игрите на глада“ нов сериал

1776
Франсис Лорънс

Компанията „Епъл“ поръча на режисьора на три от четирите филма от сагата „Игрите на глада“ Франсис Лорънс нов сериал, който да се превърне в част от бързо растящия й списък с телевизионни проекти.

Научнофантастичният сериал ще се казва See и ще бъде по сценарий на Стивън Найт (Dirty Pretty Things), посочва източник, потвърждавайки информацията на сайта „Холивуд рипортър“.

Продукцията ще бъде реализирана с помощта на още две продуцентски къщи – Chernin Entertainment и Endeavor Content, които създадоха съвместна компания, посветена на създаването на драматични сериали.

Това е четвъртият голям проект за сериал на „Епъл“ след сутрешното шоу на двете холивудски актриси Дженифър Анистън и Рийз Уидърспун, римейка на сериала „Фантастични истории“ на Стивън Спилбърг и Браян Фулър и космическият епос на Роналд Мур. Към момента корпорацията има интерес и към създаването на риалити програми като например „Carpool Karaoke“ на Джеймс Кордън.

Всичко това е част от усилията на „Епъл“ да изпъкне над конкуренцията си по отношение на телевизионното съдържание и да разшири портфолиото си с авторски проекти в сферата.

Според американската преса компанията смята в най-скоро време да инвестира един милиард долара в разработката на атрактивни тв шоу програми. За момента тя обаче предлага само продукции, дело на други компании, на своите онлайн услуги.

Според годишното проучване на FX Research Networks, броят на сериалите, които пуснаха нов сезон през 2017 г. в САЩ се е увеличил със 7%, достигайки 487 програми, срещу само 288 пет години по-рано.

предишна статияЗлатният век на Венецианския пейзаж в Прага
следваща статияПутин сравнява комунизма с християнството