Начало Свят Apple купува най-популярното музикално приложение Shazam

Apple купува най-популярното музикално приложение Shazam

915

Американският гигант Apple се готви да купи мобилното приложение Shazam за разпознаване на мелодии и изображения и така да се превърне в най-големия конкурент на стрийминг услугата Spotify. Това съобщи американският специализиран онлайн портал „ТехКрънч”.

Според източници на медията, сделката ще бъде фнализирана до края на тази седмица и ще бъде официално обявена в понеделник. Стойността й обаче е все още под въпрос. Един от източниците на „ТехКрънч” издава, че договорът ще бъде сключен за 400 млн. долара. Други обаче изтъкват, че в момента приложението се оценява на повече от 1 млрд. долара, което прави малка вероятността от Shazam да склонят да занижат дотолкова цената си.

Към момента от Apple отказват коментар по темата.

Още от създаването си през 1999 година Shazam предлага едно от най-добрите високо технологични решения за дългогодишните мъки на слушателите, които харесват някое случайно чуто парче по радиото, в бара или улицата, но след това не успяват да го идентифицират дори и по текста.

Едва наскоро обаче базираната в Лондон компания започна да вижда печалбата във включването на реклами и обвързването си с други технологични компании, включително и Spotify, към който приложението те препраща след разпознаването на дадена песен.

Остава да видим как Apple ще интегрира сред останалите си услуги Shazam и как ще помогне на приложението да се справи с най-големия си конкурент в момента SoundHound.

предишна статияНай-добрият шеф на света заведе всичките си служители на луксозна почивка за Коледа (СНИМКИ)
следваща статияКолко харчат най-бързите коли на планетата? При някои от тях разходът е съвсем поносим (СНИМКИ)