Начало Свят Apple и Samsung влизат в нова съдебна битка на 25 октомври

Apple и Samsung влизат в нова съдебна битка на 25 октомври

1019

Съдебната битка между Samsung и Apple ще продължи с пълна сила в следващите седмици. Адвокатите на двете компании ще трябва да се срещнат в заседателната зала, за да обсъдят каква сума Samsung дължат на своя конкурент за нарушаване на три от патентите му. Съдия Луси Кох, която разглежда интересния казус изпрати заповед до двете страни, с която инициира разговорите между тях. Аpple и Samsung все още не са коментирали ситуацията, но скоро вероятно ще чуем официалния им коментар, информира CNet.

Сегашното решение следва становището на Върховния съд от преди година, според което щетите могат да се определят по начин, който е различен от установените практики. Съдебните власти смятат, че Samsung и Apple трябва да се срещнат и сами да изчислят сумата, която корейският производител трябва да плати и да не се съобразяват с първоначалните калкулации на съдебните заседатели. Дългата битка между технологичните гиганти в сферата на патентите започна още преди пет години и изглежда ще продължи и през 2018г.

Първоначално Samsung трябваше да платят цялата печалба от продажбите на дадено устройство, което имитира дизайна на продуктите на Аpple. Това бе причината Samsung да платят $399 млн. на Apple през последната година. Новото решение на Луси Кох обръща внимание на четири допълнителни фактора, които трябва да се вземат предвид при изчислението на крайната сума. Представители на двете компании ще се срещнат на 25 октомври, за обсъдят заедно ситуацията и да изпълнят разпорежданията на съда.

предишна статия„Тесла“ постигна исторически пробив на китайския пазар
следваща статияМалин Кръстев: Публиката има нужда от веселба и се страхува от среща с тежките проблеми