Начало Водещи Amazon вече може да влиза в дома ви дистанционно (ВИДЕО)

Amazon вече може да влиза в дома ви дистанционно (ВИДЕО)

1564
Амазон

Един от най-големите онлайн търговци в света „Амазон” (Amazon) предлага нова услуга – поръчаната от вас пратка, ще ви бъде доставена, дори без да сте в дома си.

Дистанционна ключалка ще позволява на доставчиците да влязат в дома и да оставят пратката.

Системата „Amazon Key” включва също и камера „за сигурност“, което позволява на хората да проследят доставката в реално време на видео на смартфона си, обяснява „Амазон“ в комюнике.

Амазон

Системата, в която са включени ключалка, камера и приложение, ще бъде на разположение на клиентите на компанията от 8 ноември в 37 американски града и ще струва около 250 долара.

Как действа системата?

Щом доставчикът поиска достъп до дома на клиент, „Амазон“ проверява дали става дума за правилния шофьор, на правилния адрес в предвиденото време благодарение на криптиран протокол за идентификация.

Щом всичко е наред, камера, инсталирана в дома, започва да снима, а вратата се отключва дистанционно. Самият доставчик не разполага нито с кодове за достъп, нито с ключове, подчертава „Амазон“.

Системата „Amazon Key“ може да бъде използвана и за даване на достъп до дома за роднини или приятели, при желание на клиентите.

В следващите месеци услугата ще бъде развита с помощта на партньорства с компании за услуги по домовете – разхождане на домашни любимци, почистване и др.

предишна статияПразнуваме Димитровден и се подготвяме за зимата
следваща статияВтори сервис, мощен колкото първия