Собственикът на Челси Роман Абрамович няма да може да продаде Челси, след като бе санкциониран от правителството на Великобритания. Външният министър на страната Лиз Тръс обяви, че активите на Абрамович и още седем души са напълно замразени, като на санкционираните, сред които е и Олег Дерипаска, е наложена и забрана да влизат в страната.

По този начин 55-годишният Абрамович, който миналата седмица обяви, че се разделя с Челси след близо 20 години като собственик на лондонския клуб, сега няма да може да продаде клуба. Санкциите върху Абрамович могат да имат пагубно влияние върху „сините“. Според Би Би Си Челси няма да може да продава билети за мачовете си или спортни артикули. Собствениците на сезонни билети ще могат да посещават мачовете на тима, а служителите и играчите ще могат да получават заплатите си.

Абрамович купи Челси през 2003 година и под негово ръководство клубът влезе в най-успешната ера в своята история. В този период лондончани станаха шампиони на Англия пет пъти и два пъти спечелиха Шампионската лига.

Още спортни новини – четете тук

предишна статияОтбелязваме 79 години от спасяването на българските евреи
следваща статияЗвездите препоръчват на една от зодиите днес да бъде оптимист