Начало Култура Коя модна марка е най-споменаваната в сериалите?

Коя модна марка е най-споменаваната в сериалите?

932

Италианският луксозен моден бранд „Прада“ е най-споменаваната модна марка в телевизията. Winkelstraat.nl, холандска платформа за висша мода, потвърждава това, след направен анализ на стотици сериали и данни за споменаването на модни брандове, пише Chronicle. Във всички продукции, „Прада“ е бил споменат общо 50 пъти.
На второ място се нарежда „Гучи“ (с 47 споменавания), а на трето „Шанел“ (с 46). Интересно е, че в топ 50 на марките отсъства „Хюго Бос“, въпреки че към края на 90-те това е един от най-популярните брандове в света.

В анализираните епизоди на „Сексът и градът“ държи първенството – Winkelstraat отчита 126 споменавания на марки. Средно това прави по 1,4 споменавания на епизод. „Грозната Бети“ е в списъка със 117 споменавания, „Клюкарката“ – със 77.

От първите 12 сериала в класацията само един не е насочен предимно към женската публика и това е, 30 Rock, който има равен брой мъжка и женска аудитория. Останалите 11, сред които са „Грозната Бети“, „Отчаяни съпруги“, „Момичетата на Гилмор“, „Подли камериери“, привличат главно женска аудитория.

предишна статияКой е правилният преход след диета
следваща статияМузикален партньор на Гришо прекрати кариерата си