Начало Спорт Музикален партньор на Гришо прекрати кариерата си

Музикален партньор на Гришо прекрати кариерата си

957

Германският тенисист Томи Хаас официално сложи край на кариерата си, разкри официалният сайт на АТР. 39-годишният немец обяви решението си след края на четвъртфиналната среща в Индиън Уелс между Роджър Федерер и Хьон Чун. Хаас е спортен директор на турнира.

В началото на 2017 година Томи Хаас участва заедно с Григор Димитров и Роджър Федерер в изпълнението на легендарната песен от 1982 година „Hard To Say I’m Sorry“ на групата „Чикаго“. Тогава Федерер на шега отсече, че с Гришо и Хаас ще направят музикална група. След това се появи и име на този проект: „One handed backhands“ (“Бекхенди с една ръка”). Дори имаше информации за записването на предстоящ албум на групата.

„Считам се за голям късметлия. Играх тенис повече от две десетилетия. Спортът ми подари приятели, възможност за пътуване по света и шанс да получи невероятни спомени. Благодаря на моите родители, семейството ми, съпругата и децата ми за тяхната любов и подкрепа в продължение на много години. Също така благодаря на моите фенове, които ме поддържаха през цялата ми кариера“, обяви Хаас на корта в Индиън Уелс.

В актива на Томи Хаас има 15 титли от турнири на АТР. Осем сезона е завършвал в Топ 20 на световната ранглиста, където достига до второто място на 13 май 2002 г. Участвал е на полуфинали на Аустрелиън Оупън (1999, 2002, 2007) и „Уимбълдън“ (2009). През 2000 година стана олимпийски вицешампион в Сидни. Като цяло има 569 спечелени мача, което го нарежда на второ място сред немските тенисисти в Оупън ерата.

предишна статияКоя модна марка е най-споменаваната в сериалите?
следваща статияСингапур е най-скъпият град в света