Начало Любопитно Microsoft строят къщи в природата за своите служители

Microsoft строят къщи в природата за своите служители

1386

Проучване сочи, че когато човек е сред природата, твори и се фокусира по-добре, и най-важното – чувства се по-щастлив. Microsoft приема тази философия с отворени обятия и точно заради това решава да построи дървени къщички за своите служители.

Едната е в подножието на красива ела, докато другата е на 3.5 метра над земята и всичко, разбира се, е направено от дървесина. Уют, красота, природа… как по-добре бихте могли да опишете едно работно място?

Проектът е за три къщички, като засега две са отворени, а третата ще бъде нещо като лоби и ще бъде завършена по-късно тази година. И двете къщи имат стаи за срещи, но не е задължително хората да работят само там.

Красивите постройки са измислени от Пийт Нилсън, който най-вероятно сте гледали в предаването Treehouse Masters. Къщичките ще издържат поне 20 години и са направени така, че да могат да се дострояват с нарастването на дърветата.

Като малки всички сме си мечтали да имаме къщичка на дърво. Ако искате да сбъднете своята мечта, просто си намерете работа в Microsoft. Какво по-лесно от това?

Трите къщи се намират във „външните части“ на Microsoft, които са към сградите около Редмонд кампуса. Те разполагат с пейки, които са непромокаеми; контактите и всички кабели са вградени по специален начин; люлеещи се столове, камини, дървени козирки… и, разбира се, достъпна WiFi мрежа абсолютно навсякъде, пише Smartnews.

За тези, които имат нужда, има рампи. Ако пък някой огладнее има кафене, както отвън така и вътре, и ресторант, където може да се поръча барбекю например. Така че едно е сигурно – никой няма да умре от глад.

Компанията така и така е планирала да направи нещо ново за своите служители и когато им е бил зададен въпросът „Кое ви липсва най-много в работната среда?“, те, както се досещате са отговорили „Ако имахме възможност, щяхме да работим навън по-често“.

Ако се чудите, за какво допринася природата на един служител на Microsoft, ето един абзац, който описва действията на един от тях:

„Наскоро, в един слънчев ден, един служител седна по турски на тревата под една къщичка. Тя седеше с ръце на коленете си, със затворени очи и глава обърната към небето. Дишаше дълбоко в продължение на няколко минути. След това тя взе лаптопа си в ръце и започна мълниеносно да пише. После отново остави лаптопа настрана и този цикъл се повтори няколко пъти.“

Какво точно е вдъхновило служителката не е ясно, но пък и няма значение. Природата действа по различен начин на всеки един от нас. Едно голямо „Браво“ на Microsoft, които са измислили един прекрасен начин да вдъхновяват своите творци.

предишна статияФернандо Каранга: Извинявам се, вече няма да се радвам така
следваща статияНяма да има промяна в цената на парното от 1 април