Начало Здраве 9 навика, които ви помагат да се разделите с ненужни килограми

9 навика, които ви помагат да се разделите с ненужни килограми

836

Според Световната здравна организация през последните 40 години броят на хората, страдащи от затлъстяване, се е утроил. Почти всеки четвърти жител на нашата планета е на възраст над 18 години и с наднормено тегло, пише Zdrave.to. Не е чудно, че все повече хора започват да се грижат добре за диетата си. Разбира се, не всеки трябва да се придържа към строга диета, достатъчно е да се прибегне до трикове, които няма да помогнат за преяждане.

Ето няколко интересни начини, които ще ви помогнат да запазите фигурата си без глад и без да се откажете отвсичко.

Затегнете колана

Отивате на вечеря или вечеря, сложете колан около кръста си. Когато почувствате, че ви стяга, е време да спрете храненето. Този прост, но много ефективен трик ще ви помогне да не преяждате.

Пийте от високи чаши

Значителна част от калориите влизат в тялото ни не от храна, а от напитките. Например, в чаша пакетиран сок се съдържат до 120 kcal и 20 грама захар. Тава количество може да бъде намалено с помощта на подходящи съдове. Факт е, че при високи тесни чаши приемаме средно с 20-30% по-малко течност, отколкото в широки чаши.

Бавно хранене 

Много е просто: бързането с храната води до преяждане, защото мозъкът просто няма време да получи сигнал, че вече сте сити. Така че, отидете на вечеря, поставете си за цел да се храните за 20 минути и опитайте да се насладите на всяко парче.

Вземете гореща вана

Топлата вода не само отпуска, но също така насърчава загуба на тегло, твърдят учени от Университета в Лоубороу. В хода на тяхното проучване е установено, че около 130 калории се свалят на час от гореща вана, колкото с половин час разходка. Освен това, общото ниво на кръвната захар след вземане на вана е средно с 10% по-ниско. Солидни плюсове!

Поставете на масата купа с плодове

Дръжте пред очите си здравословни храни, вие по този начин си давате нагласа за здравословна диета. Между другото, това засяга не само „живите“ зеленчуци и плодове, но и техните снимки. Така че не бързайте да се отпишете от групите, посветени на отслабване в социалните мрежи!

Седнете в края на масата

Този съвет е от значение предимно за събирания в големи компании. Седейки в центъра на масата, заобиколен от много вкусни и неприлично висококалорични закуски, почти е невъзможно да не се изкушите. Но в края на масата има надежда да се противопоставим, просто защото достигането до храната е много по-трудно.

Мислете за себе си с малко ритуали

Много от нас духат свещи на рожден ден или отворят бутилка шампанско в новогодишната вечер. Храната, чието приемане е придружена от такива малки ритуали, ни изглежда по-вкусна. До това заключение са стигнали изследователите от Университета в Минесота. Така че създайте си навик да правите нещо хубаво и релаксиращо преди ядене и дори вареното броколи без сол ще изглежда като най-доброто ястие.

Нарежете храната на малки парчета

Това ще помогне да се измами мозъкът и да се създаде усещане, че има повече храна в чинията, отколкото е всъщност. Поради това чувството за ситост ще дойде по-бързо и няма да преяждате. По същия начин се използват малки чинии, както и прибори, вместо вилиците и ножовете, които обикновено използвате.

Включете въображението

Въображаем прием на храна ни помага да ядем по-малко, казват учени от университета Карнеги Мелън. В хода на тяхно проучване се оказало, че хората, които си представят как ядат сладки, всъщност ядат по-малко от другите участници в експеримента. Така че не бързайте да спрете да мечтаете за сочни пържоли и сладкиши, може би така подсъзнанието ви помага да отслабнете.

Разбира се, всички трикове, изброени в статията, не са панацея и без правилното хранене и физическа активност, едва ли ще получите зашеметяващ резултат. Те обаче ще помогнат да се дисциплинирате и да направите всяко хранене по-смислено.

предишна статияВ Gmail се появиха „секретни“ съобщения
следваща статияДейвид Лийч ще режисира планирания „spin-off“ на „Бързи и яростни“ със Скалата и Джейсън Стейтъм