Начало Здраве 9 алкални храни, които ще пречистят организма

9 алкални храни, които ще пречистят организма

2094
Алкалните храни имат невероятно значение, когато говорим за водене на здравословен начин на живот и поддържане на добре балансирана диета, пиш

Алкалните храни имат невероятно значение, когато говорим за водене на здравословен начин на живот и поддържане на добре балансирана диета, пише Zdrave.to.

Тъй като всички здравословни проблеми и заболявания се развиват в киселинна среда, е изключително важно за нас да алкализираме тялото си, за да останем здрави.

Симптомите, които подсказват, че в тялото ни се е образувала токсична телесна среда са:

Акне
Болка в ставите
Ниска енергия
Изтощение
Хранителни проблеми
Често главоболие
Мускулна слабост
Объркване
Безпокойство
Депресия
Чести настинки

9 алкални храни, които помагат да се премахнат токсините и киселините от организма

Магданоз

Магданоза е установено, че е силно алкална храна, която детоксифицира организма, бори се с бактериите, повишава енергията и укрепва имунната система.

Kиви

Кивитата са друга алкална храна, която освен че спомага за елиминирането на токсините и киселините, помага да се хидратира тялото.

Зеле

Един от най-пренебрегваните зеленчуци, зелето поддържа здравословното храносмилане, укрепва имунната система и предотвратява рака чрез алкализиране на цялото тяло.

Краставици

Предимно от вода, краставиците хидратират тялото и помагат да се изчистят всички токсини и примеси.

Карфиол

Карфиолът е алкално богат зеленчук, който помага да се регулират нивата на естроген, да се предотврати затлъстяването, да се детоксикира тялото и да се предотврати подуване на корема.

Кресон

Зелен зеленчук, богат на хранителни вещества. Предотвратява рак, артрит, третира храносмилателни проблеми и алкализира цялото тяло.

Грейпфрут

Освен че са вкусни, грейпфрутите забързват метаболизма, предотвратяват натрупването на мазнини и алкализират организма.

Спанак

Спанакът помага за очистването на тялото, предотвратява образуването на ракови клетки и подобрява здравето на костите.

Лимони

Лимоните са едни от най-мощните алкални храни и въпреки киселинния им вкус, те имат алкални свойства, след като се усвоят. Те подпомагат загубата на тегло, храносмилането и подпомагат детоксикацията на организма от всички видове токсини, киселини и примеси.