Начало Здраве 8 предупредителни признака, че сърцето ви не работи правилно

8 предупредителни признака, че сърцето ви не работи правилно

6892
Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията около 610 000 души умират всяка година от сърдечни проблеми само в САЩ. И мъж

Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията около 610 000 души умират всяка година от сърдечни проблеми само в САЩ. И мъжете, и жените са засегнати от сърдечни заболявания поради различни причини, свързани с определен начин на живот.

Има обаче много признаци и синптоми, които ни алармират за сърдечни проблеми и трябва да ги знаем, пише Zdrave.to.

Bright Side подбра 8 много чести предупредителни признаци за сърдечни заболявания, на които трябва да обърнете внимание, ако ги забележите.

1. Болка, която се разпространява в ръката

Много мъже изпитват болка в лявата ръка, докато жените изпитват същата болка в едната или и в двете ръце.

Някои жени чувстват необичайна болка в лакътя, преди да получат сърдечен удар.

2. Продължителна кашлица

Кашлицата може да бъде признак на сърдечно-съдово заболяване. Продължителната кашлица, която образува розова течност, която съдържа кръв, е много разпространена при сърдечна недостатъчност. Много по-сериозен симптом обаче е внезапна загуба на въздух.

3. Подути крака, глезени и крака

Това е много често срещан симптом сред пациентите със сърдечни заболявания и трябва да обърнете специално внимание на него.

4. Липса на апетит и чувство на гадене

Много пациенти, страдащи от сърдечни заболявания, проявяват липса на апетит и/или гадене, дори ако се опитат да хапнат нещо малко. Причината за това е натрупване на течност около черния дроб и червата, която пречи на правилното храносмилане. Тези симптоми обикновено са последвани от болки в корема, а ако ги изпитвате заедно, трябва незабавно да посетите Вашия лекар.

5. Екстремни и необичайни нива на тревожност

Няколко проучвания показват, че хората, които страдат от крайно безпокойство още докато са млади, са склонни към сърдечни заболявания. Тревожността може да бъде причинена или от много стресиращ начин на живот, или от различни разстройства, включително паническо разстройство и фобийна тревожност. Някои от негативните ефекти на тревожността върху сърцето водят до тахикардия, повишено кръвно налягане и намален сърдечен ритъм.

6. Загуба на съзнание или прималяване

Чувството за слабост и загуба на съзнание е много често срещано сред пациенти със сърдечни проблеми Когато сърцето не изпомпва добре кръвта, това се дължи на факта, че кръвният поток е блокиран от запушена артерия или стесняване на клапа. Ако някога сте се чувствали недостиг на въздух и сте припаднали за кратък период от време, незабавно се свържете с лекар и проверете сърцето си.

7. Кожата ви става бледa или придобива синкав цвят

Това не е един от най-честите симптоми, но той се дължи на намален кръвен поток, намален брой червени кръвни клетки и може да бъде знак, за сърдечен проблем.

8. Кожни обриви или необичайни петна

2 отделни изследвания, извършени от вестник „Алергия и клинична имунология“ и вестник на Американския колеж по кардиология, показват, че екземата и херпес зостер са високо рискови фактори за сърдечни заболявания.

На тези, които имат екзема, е установено, че имат 48% вероятност да страдат от високо кръвно налягане и 29% вероятност от висок холестерол. Освен това тези, които са имали херпес зостер, са с 59% по-голяма вероятност да получат сърдечен удар, отколкото хора, които не са.

предишна статияРоби Уилямс се отъврал по чудо от горящия хотел в Лондон
следваща статияФренски пчелари протестират срещу използването на пестициди