Начало Любопитно 8 места, на които да не слагате мобилния

8 места, на които да не слагате мобилния

1548
мобилен телефон
Знаете ли, че има дни, в които докосваме мобилния телефон над 200 пъти? Няколко проучвания показват, че неговият дисплей е много по-мръсен от седалката на тоалетната. Въпреки това, все повече хора не се разделят с него през деня и това има своите негативни последици.

Дори и работата ви да е свързана с по-честата употреба на мобилния, бъдете внимателни къде и как го поставяте, за да не си навлечете някои здравословни проблеми. Например пипането на мазния му екран с пръсти и докосване на кожата на лицето води до появата на пъпки.

Ето 8 места, на които е по-добре да не държите джиесема, подбрани от tialoto.bg:

1. В задния джоб

Любимо на много хора място за поставяне на телефона. Но то може да доведе до напукване на дисплея или няколко случайни набирания заради включения тъчскрийн. Поставен в задния джоб, мобилният лесно може да бъде изгубен. Той може да падне и дори да не усетите, че го няма. Освен това, медицински специалисти са на мнение, че телефонът на това място може да причини болка в стомаха и краката.

2. В предния джоб

Всъщност поставянето на телефона в предния джоб е по-добро решение в сравнение със задния. Но не и при мъжете. Няколко независими проучвания показват, че спермата при мъжете, които държат телефоните си в предния джоб, е с по-ниско качество. Това се получава заради електромагнитното излъчване на устройството.

3. В сутиена

На жените им хрумват най-различни налудничави идеи, например да си сложат мобилния в сутиена докато са в тоалетната, защото нямат джобове. По-новите модели телефони са все по-големи и трудно биха се побрали там. Но има някои по-стари, които са доста компактни. Някои учени са на мнение, че вълните, които излъчва джиесемът, може да увеличат риска от рак на гърдата.

4. В мини дамски чанти

Те са много удобни за лятото, особено по време на почивка, когато ни е достатъчно да носим в тях портмоне, мобилен телефон и пакетче дъвки. Но повечето са на нивото на бедрата. Според проучвания, ако искате да имате такава дамска чанта и съхранявате мобилния в нея, тя трябва да е от по-плътен материал, защото по-тънките могат да навредят на здравето на костите.

5. В тясно съприкосновение с кожата

Ако обичате да водите дълги разговори с приятелки, замислете се колко време телефонът стои „залепен“ към кожата на лицето. Това води до пренасяне на бактерии върху него, които предизвикват възпаление, пъпки и запушване на порите.

6. На зарядно през нощта

Повечето хора използват телефона си през целия ден и го включват на зарядно преди да си легнат, за да може батерията да е пълна до сутринта. Но това може да увреди батерията и да доведе до по-бързото ѝ изтощаване. Освен това, ако устройството е близо до вас, може да наруши съня ви.

7. На много студено/ горещо място

Вашият телефон и всички негови компоненти са създадени, за да работят на определена температура. Например ползването или поставянето на джиесема на много студено може да наруши някои негови функции. Същото важи и за твърде високите температури.

8. Под възглавницата

Преди всичко, оставянето на телефона под възглавницата може да причини проблеми със съня, тъй като светлината, която телефонът излъчва всеки път, когато получите известяване, може да повлияе негативно върху производството на хормона на съня. Освен това електромагнитното излъчване от устройството води до замайване и главоболия. Не на последно място, мобилният може да замърси калъфката с бактерии, които да попаднат лесно в кожата на лицето ви, ако бъде опряно до възглавницата.

предишна статияНикога не слагайте тези 5 храни в микровълновата!
следваща статия5 класически признака на депресията, които повечето хора не разпознават