Начало Водещи Никога не слагайте тези 5 храни в микровълновата!

Никога не слагайте тези 5 храни в микровълновата!

1821
Микровълнова печка

Толкова сме свикнали с нея, че мислим, че знаeм всичко. Например, че не трябва да поставяме вътре метални и пластмасови съдове или храна във фолио.

Това обаче не е достатъчно, защото има и храни, които не трябва да обработвате вътре, пише Zdrave.to.

Целите сварени яйца се превръщат в мини бомби в микровълновата и може да предизвикат доста неприятности. Преди да ги сложите вътре, ги разрежете.

Много майки замразяват кърма за следващите хранения. В микровълновата течността не се нагрява напълно равномерно и може да се окаже, че в шишето са се образували горещи джобове. А това би изгорило детето. Най-разумно е да подгреете вода и в нея да поставите шишето с кърмата.

Месото, което вече е минало термична обработка, не бива да се подгрява в микровълновата, защото предизвиква окисление на холестерола. Това вреди на здравето, защото той се натрупва по стените на артериите.

Не притопляйте сготвения ориз няколко пъти. Под многократното въздействие на микровълновите вълни може да започне отделянето на токсични спори.

Не гответе пиле в микровълновата! Вярно е, че силната термообработка убива бактериите, но проблемът е, че в тази фурна нагряването не е равномерно. Затова е твърде вероятно причинители на салмонела да останат незасегнати.

предишна статияТихомир Безлов: Показните арести се превърнаха в извънсъдебни наказания
следваща статия8 места, на които да не слагате мобилния