Антон Радичев

Народният театър „Иван Вазов” отбелязва днес 70-годишния юбилей на една от най-големите си звезди – Антон Радичев със специално, посветено на него, представление.

Любимецът на няколко поколения зрители очаква свои приятели и почитатели на спектакъла „Почивен ден” тази вечер на Голяма сцена, за да отпразнуват заедно кръглата годишнина.

Всъщност Радичев навърши 70 години още на 7 юли и тогава личният му празник съвпадна  с предпоследния ден от програмата  „Театър пред театъра”, когато 1 000 зрители го аплодираха  под звездите в същия спектакъл, режисиран от  Камен Донев.

Toni Radichev2

Сега екипът на театъра, в който той играе вече 43 години, ще го чества на закрито и официално.  В постановката  Тони Радичев си партнира  с други любими на публиката актьори, между които са Мария Каварджикова, Кирил Кавадарков, Васил Драганов,  Карла Рахал, Биляна Петринска, Марин Янев.

Антон Радичев завършва ВИТИЗ през 1974 г. и още същата година влиза в състава на най-престижния български театър. От  дебютната му роля като  Протасов в „Деца на слънцето“ от М. Горки до днес той е неизменна част от него и се е превъплатил в десетки роли. В продължение на месеци комикът влиза в домовете на милиони българи като част от шоуто „НЛО“. Има повече от 40 филма  в киното и телевизията, сред които „Оркестър без име“ ,“Хотел Централ“ ,“Маневри на петия етаж“ ,“Пантуди“, „Испанска муха“. Най-скоро телевизионните зрители го гледаха в тв сериала „Етажна собственост“.

Специално място на Радичев и на неговия юбилей ще бъде отделено и в новия брой на сп. „Народен театър” с главен редактор Мирела Иванова, който ще излезе в средата на октомври.

За още интересни статии, анализи, коментари и интервюта следете страницата ни във Фейсбук Екипнюз.