Начало Водещи 7 неща, които се случват в тялото, ако ядем бадеми всеки ден

7 неща, които се случват в тялото, ако ядем бадеми всеки ден

2867

В миналото консумацията на бадеми е била много популярна в лечението на болестите на богаташите. А готвачите на високопоставените семейства добавяли бадеми към месните ястия, за да са по-лесно смилаеми. И до днес ядката се счита за кралски плод. И освен, че е вкусна, е и доста полезна.

Френският сайт Sympa-Sympa.com публикува седем положителни промени, които се случват в тялото ни, след като започнем да консумираме ядки и особено бадеми всеки ден.

  1. Намаляват нивото на холестерола

Бадемите са в списъка на петте най-ефективни храни, които намаляват нивото на „лошия“ холестерол. Ако то вече е високо, можете да увеличите количеството консумирани бадеми до 20-30 на ден. Симптомите на повишен холестерол са бели точки върху клепачите, болка в краката и преждевременно побеляване на косата.

  1. По-здрава коса

Бадемите съдържат почти всички минерали и витамини, необходими за растежа на косата, красотата и здравето й. Магнезият и цинкът стимулират растежа на косата, витаминът алфа-токоферол (витамин Е) я заздравяват, а витамините от група Б й придават блясък и сила.

  1. Превенция на сърдечни заболявания

Антиоксидантите, моно-ненаситените мастни киселини, магнезият и медта, които се съдържат в бадемите, са много полезни за сърцето и кръвоносната система. За да предпазят от коронарни сърдечни заболявания и други проблеми със сърцето, бадемите трябва да бъдат приемани с обвивката им, а не да бъдат белени.

  1. Предотвратяват появата на бръчки

Ядките съдържат магнезий в достатъчни количества. Той участва в производството на колаген, протеина, отговорен за общото състояние на еластичност на кожата. Витамин Е помага също в борбата с остаряването и също така е антиоксидант.

  1. Здрава микрофлора

Черупката на бадемите съдържа естествени пробиотици – това са необходими елементи за растежа и възпроизводството на добри бактерии в организма. В случай на дисбактериоза, чиито симптоми са стомашни болки, неприятна миризма в устата или затруднено храносмилане, е препоръчително да увеличите дозата бадеми от 30 на 35 на ден.

  1. Помагат за сваляне на килограми

Научно изследване показва, че хората, които ядат бадеми, консумират по-малко въглехидрати (готвени ястия на фурна, десерти) през деня. Нормализирането на метаболизма помага също за намаляване на килограмите и е възможно благодарение на витамините и фибрите, които откриваме в ядките.

  1. Подобряват функционирането на мозъка

Редовната консумация на бадеми подобрява паметта благодарение на токоферола (който се среща във витамин Е) и мастните киселини. Освен това ядките помагат за забавяне на стареенето на мозъка.