Начало Здраве 5 неща, с които кожата алармира да промените диетата си

5 неща, с които кожата алармира да промените диетата си

1162
Суха и лющеща се кожа, подпухнали очи, бръчки, стрии. Тези и други несъвършенства по кожата могат да се дължат на неправилния начи

Суха и лющеща се кожа, подпухнали очи, бръчки, стрии. Тези и други несъвършенства по кожата могат да се дължат на неправилния начин, по който се храните, пише Tialoto.bg. Всичко онова, което приемате през устата си, оказва влияние върху здравето ви. Ако имате тези пет неща по кожата, значи трябва да промените хранителния си режим.

Акне

Не е ли влудяващо, ако се каните да отидете на важно събитие, а лицето ви се изпълни с огромни пъпки, които трудно може да прикриете с грим. Храните, които имат високо съдържание на йод, могат да предизвикат акне. Също така, ако обичате да похапвате млечни и сладки храни, намалете ги, защото мазнините и бялата захар са враг номер едно за кожата.

Ранни признаци на стареене

Кожата на всеки човек се състарява неминуемо с годините, но в някои случаи можем да забавим този процес. Колкото по-бързо ядете, толкова по-малко хранителни вещества усвоява тялото ви. Правилното дъвчене, наслаждаването на храната са по-добрият вариант за храносмилателната система.

Кожата старее, когато е лишена от основни хранителни вещества като протеини, витамини и минерали. Ако не ядете по-разнообразна и здравословна храна, тялото няма откъде да абсорбира достатъчно от тези микроелементи.

Суха кожа

Тя може да е напукана и люспеста. Ако това започне да се случва по-често, най-вероятно не пиете достатъчно вода и не приемате плодове и зеленчуци, в които тя е в по-голям процент (диня, пъпеш, краставица). Менюто ни всеки ден трябва да бъде изготвено така, че кожата ни да е достатъчно хидратирана.

Подпухнало лице

Не може всяка сутрин лицето ви да е свежо. Ако забележите, че то е подпухнало почти всяка сутрин, най-вероятно тялото ви не получава достатъчно полезни мазнини от храната. Есенциалните мастни киселини, например, предотвратяват възпалението на кожата.

Отпусната кожа

Стриите са белези, които се получават поради отпускане или продължително разтягане на кожата. Те се срещат по лицето и други части на тялото. Появяват се най-често поради недостиг на цинк. Когато става дума за възстановяване на тъканите, този минерал играе много важна роля. Организмът не може да си го „складира“, затова е нужно да го набавяте всеки ден.

Трябва да ядете повече месо, фасул, пълнозърнести храни, ядки и стриди, за да увеличите количеството на цинк в организма.

предишна статияСамо един от тези плодове на ден предпазва от нелечимо заболяване на мозъка
следваща статияСъветът, който всяка зодия трябва да следва, за да намери любовта