Начало Любопитно 5 неща на стената ви във Facebook, които отблъскват работодателите

5 неща на стената ви във Facebook, които отблъскват работодателите

2065
Facebook

Ако си търсите работа, най-вероятно знаете, че акаунтите ви в социалките трябва да са „чисти“ от всякакви инкриминиращи доказателства. Съвсем естествено – има голяма вероятност, стената ви във Facebook да бъде разгледана от някой HR или шеф на фирма, пише Chronicle. Всъщност това се случва все по-често.

Разбира се, работодателите не гледат с добро око и на пиянските ви снимки от някое парти или на такива, на които се показват наркотици. Но това не са единствените изцепки, които могат да застанат на пътя ви към мечтаната или желаната ви служба. Оказва се обаче, че това съвсем не са всички начини, по който можете да отблъснете потенциална бизнес възможност.

Ето няколко други неща, за които трябва да внимавате:

1. Правописни грешки

Според проучване на YouGov 56% от работодателите няма да наемат потенциален кандидат заради лош правопис. За сравнение, това е с 9% повече от пиянските снимки. Затова, ако фейсбук ви подчертава сгрешени думи, поправяйте ги.

2. Лош език

Обидите не са много симпатични (въпреки, че псуващите хора са по-честни). Това е и причина номер едно за пренебрегване на потенциален кандидат за работа като отблъсква 75% от работодателите. Разбира се, можете да говорите каквото си искате в чата, там никой не гледа (ако внимавате).

3. Прекалено много селфита

Има и такова нещо, да. Невъзможно е да обявим точна бройка, но постването на прекалено много селфита може да означава, че човек е егоистичен или че не може да работи добре в екип. Без значение колко добре изглеждате, селфитата могат и да ви навредят, полека с тях.

4. Прекалено много шерване

Може би ако шервам много статуси и туитове на лидери в бранша ми, хората ще си помислят, че следя нещата от много близо. Грешка: 29% от работодателите не харесват, когато споделяте прекалено много линкове и снимки. Оригиналното съдържание се предпочита.

5. Политически възгледи

Не е грешно като цяло да упражнявате правото си на политическо мнение, но това може лесно да даде откат и да ви навреди. Потенциалният ви работотдател може да има съвсем противоположно мнение и въпреки, че то няма да попречи на съвместната ви работа, е достатъчно, за да не ви харесат.

предишна статияАПИ: Има ограничения по „Хемус” за камионите
следваща статияСпециалисти избраха единодушно коя е най-добрата година за гейминга. През миналия век е