Начало Технологии 5 лесни начина да се предпазим от хакерски атаки

5 лесни начина да се предпазим от хакерски атаки

1593
хакери

Във време, когато компании, известни личности и дори правителства попадат под кибернетични атаки, избягването на капаните заложени от хакерите изглежда неизбежно. Но според бившия хакер на The National Security Agency (Националната Агенция по Сигурността на САЩ), Дейвид Кенеди, има стъпки, които можете да предприемете, за да предотвратите това да ви се случи.

От Business Insider споделят петте съвета на Кенеди за задължително предпазване от хакери, пише Digitall. Ето кои са те:

1. Използвайте двуфакторно удостоверяване
Първо, използвайте двуфакторно удостоверяване или потвърждаване в две стъпки навсякъде, където можете. Както вашата банка, така и услуги като Twitter или Facebook предлагат възможността да активирате тази допълнителна функция за сигурност. Това е важно, защото ако хакерът получи достъп до паролата ви, все още трябва да има достъп до телефона ви, за да получи достъп до профила ви.

2. Не използвайте една и съща парола навсякъде
Никога не използвайте една парола за повече от един профил. Използването на една и съща парола навсякъде е един от най-сигурните начини, че отваряте вратата си на хакерите. Ако използвате една и съща парола за няколко профила, това може да доведе до сериозни проблеми така че побързайте да оправите тази каша.

3. Не пропускайте актуализации
След това се уверете, че софтуерът, който използвате е актуализиран. За да бъдете защитени с най-новите актуализации за сигурност може да изберете те да стават автоматично когато е налице нова версия на софтуера.

4. Внимавайте с информацията, която споделяте
Бъдете внимателни с информацията, която споделяте в социалните мрежи. Тя може да е достатъчна за злонамерените лица да разберат кога сте на почивка, далеч от дома си, какви средстава харчите за храна, дрехи, устройства, от къде най-често пазарувате и т.н. Информацията, която хакерите научават за вас, може да бъде използвана по много начини – например да оберат дома ви когато ви няма, или да ви убедят да предприемете спешни действия като отговорите на имейл за смяна на паролата и т.н., които ще им помогнат да ви оберат.

5. Не споделяйте лична информация
Неща като номера на кредитни карти, ЕГН, дата на раждане и други подобни никога не се споделят по телефона или чрез имейл. Никога служител на вашата банка, общината, полицай или друго длъжностно лице няма да иска поверителна лачна информация от вас по този начин.

предишна статияНяма да повярвате как приготвят таратор в различните точки на света
следваща статияНай-ненужните кино продължения (СНИМКИ)