Начало Здраве 4 причини, поради които не можете да свалите мазнини

4 причини, поради които не можете да свалите мазнини

1457
отслабване

Опитвате ли се да отслабнете? Понякога си мислим, че правим нещата правилно, но по някаква причина не можем да видим промените, на които се надяваме. Може да е много разочароващо, но имайте предвид, че загубата на мазнини не винаги е толкова лесна, колкото просто да „редуцирате калориите“ и да се „упражнявате повече“, пише Profit. Всъщност телата ни са много по-умни, отколкото смятаме, и ако се опитаме да ги надхитрим, в крайна сметка резултатът може да бъде повече мазнини.

Ако това се случва и при вас, вижте дали не правите някоя от следващите грешки.

1. Не следите какво ядете

Първият въпрос, който трябва да си зададете, ако искате да отслабнете е, следя ли какво ям? Ако отговорът е „не“, помислете – откъде знаете, че не прекалявате? Прекаляването с храна означава, че тялото ви не може да изгори достатъчно калории, за да загуби телесни мазнини. Ако ядете твърде малко пък, това може да накара тялото ви да премине в режим на оцеляване и да задържа нежеланите мазнини.

2. Не сте достатъчно активни

Може да тренирате 5-6 дни в седмицата по един час на ден. Но какво ще кажете за останалите 23 часа през деня? Разбира се, поне 8 часа трябва да бъдат в сън! Но дейността, която вършите или не, през останалата част от деня, може да възпрепятства загубата на мазнини. Повечето от нас, дори и да са усърдни в тренировките, имат заседнал начин на живот заради офисна работа и придвижването с автомобил. Затова се замислете колко активности всъщност имате.

3. Имате непълноценен сън

Сънят е парче от пъзела за загуба на мазнини, който повечето хора подценяват! Когато спите, тялото ви произвежда хормони, които помагат на тялото ви да се възстанови и да изгаряте телесните мазнини.

4. Не сте последователни

Последователността е ключът към успеха. Дори да тренирате на 150% за няколко седмици, ако след това да спрете за няколко седмици, няма да има ефект. Бъдете упорити и си разпределете тренировките така, че да не ви затормозяват, а напротив – да ви доставят удоволствие.

предишна статия10 от най-непроучените дестинации в света (СНИМКИ)
следваща статияПропускане на закуската – защо не бива да го правите