Начало Здраве 3 прости, но много ефективни начина да се спасите от нашествието на...

3 прости, но много ефективни начина да се спасите от нашествието на комари

2350
Лятото вече е тук, а с него задължително се появяват и комарите. Въпреки че повечето хора ги смятат за безобидни, само едно ухапване

Лятото вече е тук, а с него задължително се появяват и комарите. Въпреки че повечето хора ги смятат за безобидни, само едно ухапване от тях може да придзвика куп сериозни болести, обриви или алергични реакции. Затова е добре човек да бъде защитен, пише Zdrave.to.

Не е нужно да купувате от аптеката скъпи препарати, за да се спасите от тази напаст. Възможно е в домашни условия да се предпазите дори по-ефективно.

Полезни съвети за предпазване от тази страшна напаст:

1. Употреба на витамин В1

С негова помощ човешкото тяло променя мириса си. Консумирайте повече храна като ядки, зърнени храни и зелени зеленчуци.

2. Растения в дома:

Най-добрите растения за отблъскване на комари са розмарин, невен, босилек, папрат и мушкато. Миризмата им действа зле на малките и дразнещи насекоми, карайки ги да стоят далеч от този, който те са набелязали за своя „жертва“. Хризантемите също са много ценни в това отношение. За целта се поставят саксии основно на прозореца, балкона или в градината (ако човек живее в къща).

3. Етерични масла:

Препоръчват се лавандула, розмарин, върбинка, мента, чаено дърво, канела. Единственото условие за тяхното положително влияние е свързано с разпръскането на аромата им в отделните стаи в дома.

Така комарите няма да се доближат до обитателите на напръсканите помещения.

предишна статияОткриха звезден прах на Земята, който е по-стар от Слънчевата система
следваща статияМиещо мече стана звезда, след като изкачи 23-етажна сграда по фасадата