Формула 1

„Формула 1“ ще има 22 състезания следващия сезон, потвърди календарът, публикуван официално от „Liberty Media“.

Кампанията ще започне с традиционното „Гран При“ на Австралия на 15 март и ще финишира в Абу Даби на 29 ноември. „От момента, в който станахме част от спорта през 2017, говорихме за развитието на нови дестинации, за да разширим представата за „Формула 1″ и същевременно, да консолидираме присъствието си в Европа – традиционният дом на спорта“, заяви изпълнителният директор на „Формула 1“ Чейс Кери. „Това е значимо за нашия спорт и потвърждава нашата дългосрочна стратегия“.

Увеличаването на календара до 22 състезания бе очаквано от мнозина, като се изясниха и бъдещето на „Гран При“-тата в Испания, Мексико и Великобритания. Самите отбори в най-престижната автомобилна надпревара вече дадоха своето съгласие за увеличаване на календара. Сезонът ще включва седем случая със състезания в последователни уикенди. Както се очакваше, „Гран При“ на Германия, част от тазгодишния календар с 21 състезания, няма да бъде част от този догодина. Виетнам ще приеме за първи път състезание от „Формула 1“ по улиците на столицата Ханой на 5 април, докато „Гран При“ на Холандия ще се завърне в календара след 35-годишно отсъствие със състезание в Цандвоорт на 3 май.

„Гран При“ на Азербайджан, провело се в края на април тази година, ще бъде преместено за 7 юни, докато „Гран При“ на Испания, чието присъствие в календара бе потвърдено във вторник, ще се проведе на 10 май. Сделка за осигуряване бъдещето на „Гран При“ на Италия в момента се финализира, стана ясно още от изявлението. Състезанието в Монца е дом на най-популярния отбор във „Формула 1“ – „Ферари“, и местните организатори и власти искат то да остане в календара. Драфтът на календара ще бъде изпратен до Международната автомобилна федерация (FIA) на 4 октомври, където ще получи своето окончателно одобрение.

предишна статияПетицията срещу Борис Джонсън набра 1 милион подписа за часове
следваща статияЕдин се нагърбва с прекалено много неща днес, друг ще бъде обсипан с обич от любимия