Начало Водещи 200 – 300 хиляди долара ще струва полет в космоса

200 – 300 хиляди долара ще струва полет в космоса

1082
космоса

Американската компания „Блу Ориджин“ възнамерява да продава места за туристи на своя кораб за суборбитален полет „Ню Шепърд“ на цена между 200 и 300 хил. американски долара.

На 19 юни вицепрезидентът на „Блу Ориджин“ Роберт Майерсон заяви по време на конференция за перспективите пред космическите услуги във Вашингтон, че от компанията му планират да започнат продажбата на туристически билети през 2019 година. Тогава той обаче не обяви цена, на която ще се продават местата на борда на „Ню Шепърд“.

Корабът, който може да побере общо шест души, извърши вече осем изпитателни полета от ноември 2015 година, без да възникнат никакви проблеми от техническо или друго естество.

Първите туристи на космическия кораб на „Блу Ориджин“ ще бъдат служители на компанията.

Експерти са на мнение, че всеки полет на „Ню Шепърд“ има себестойност около 10 млн. долара, което означава, че поне на този начален етап, компанията ще работи на загуба.

„Блу Ориджин“ е само една от компаниите, които имат намерение да предложат редовни туристически полети в космоса. Подобни планове имат още „Върджин Галактик“ и „СпейсЕкс“.

Холивудските звезди Леонардо ди Каприо, Том Ханкс и Анджелина Джоли са едни от първите, които заявиха намерение да полетят в орбита като туристи.

предишна статияРадостна среща за една от зодиите днес, нова работа за друга
следваща статия„Джонсън и Джонсън“ осъдени да заплатят 4,7 млрд. долара заради продукти, причиняващи рак