Начало Свят 200 000 британци бъркат движението в Испания

200 000 британци бъркат движението в Испания

1003

Един от най-сериозните проблеми на трафика в Испания се оказаха британците, които посещават страната като туристи или пък имат жилища там и прекарват част от годината далеч от мъгливия Остров. Става въпрос за 200 000 британци, които все още не могат да свикнат, че в континентална Европа воланът е отляво, а не както са свикнали те – пред дясната седалка. И естествено, заедно с това идва и опасно честото им навлизане в лентата за насрещно движение.

Тази притеснителна информация беше подкрепена от анкета на британската застрахователна компания Churchill, в която участваха над 2000 поданици на кралицата и 8 процента от тях веднага са си признали, че са участвали поне в една автомобилна катастрофа докато са били на почивка в Испания.

Още 12 процента признават, че са били „под заплаха от инцидент или катастрофа”, т.е явно им се е разминало в последния момент, а над половината анкетирани чистосърдечно заявяват, че не са запознати с правилата за движение по европейските пътища.

Интересното е, че според отговорите, които дават част от британските туристи, то най-вероятно те нямат право да управляват автомобил и в родината си – все пак 46% от анкетираните с изненада научили, че когато сменят лентата на движение или завиват трябва да използват мигач.

предишна статияГришо отказа турнира във Виена! Събира сили за Париж
следваща статияПетима от Реал и трима от Барса в идеалния отбор на ФИФА