Бърза помощ

Пенсионер от Уелс беше осъден на 20 месеца затвор за това, че без причина е звънял на спешния телефон 999 общо 314 пъти за пет години.

При 149 пъти от позвъняванията „Бърза помощ“ го откарвала до болнично заведение, само че на него не му се налагало никакво лечение.

„Телефонната любов“ на пенсионера струва на националното здравеопазване 46 383 паунда.

По-рано пенсионерът, който бил голям любител на „огнената вода“, също е бил привличан под отговорност – тогава съд в уелския град Суонси му забрани да звъни на службите за спешна помощ, само че той не само че продължил да звъни, но молел и свои приятели вместо него да набират 999.

Джон Харви веднъж помолил двама мъже да извикат „Бърза помощ“, казвайки, че има сърдечен пристъп, но когато лекарският екип пристигнал, заварил „болния“ Харви да седи жив и здрав в хола си в компанията на шише уиски.

От прокуратурата уточниха, че екипите на „Бърза помощ“ са загубили общо 302 часа да возят до болници Харви, откъдето той пък често си тръгвал без дори да изчака да го прегледа доктор.

Съдията Пол Томас бил учуден от поведението на Харви:

“Просто не мога да разбера защо се държите така. Вие сте заплаха за обществото. Единственото обяснение е, че се превръщате в чист вид зло след почерпка. Всички знаем колко е натоварена нашата здравна служба, и вие сте поставяли под заплаха живота на други хора, отвличайки вниманието на лекарите от „Бърза помощ.“

Пред съда психиатър заяви, че не вижда в подсъдимия никакви психични отклонения.

предишна статияБритни Спиърс отправи благодарност към феновете си по случай 20 години от първата й песен
следваща статияЯдрото на Земята е сходно по плътност със златото