Начало Любопитно 16 интересни факта за телевизията по света

16 интересни факта за телевизията по света

1064

Зимата официално е тук и с нея дойде времето на ароматните топли напитки, меките завивки и дългите маратони пред телевизора. По случай приятните моменти, прекарани удобно на дивана пред екрана, Samsung предлагат 16 интересни факта за телевизията по света, които вероятно не знаете:

1. Скорошно проучване на компанията разкрива, че най-гледаните предавания не са реалити форматите или сапунените сериали, а документалните филми. 41% от отговорилите определят този тип съдържание като най-предпочитано.
2. Базирайки си на предното заключение, не е изненада, че най-гледаното шоу в глобален мащаб е „Синята планета II“ (Blue Planet II), с 14.1 милиона зрители.
3. Междувременно, Strictly Come Dancing отвява конкуренцията при най-популярните реалити формати.
4. Когато говорим за тези пред камерата, САЩ е домът на най-добре платените телевизионни звезди. Според Forbes, д-р Фил е най-високо платеният водещ в света с печалба от 79 милиона долара.
5. София Вергара е най-високо платената актриса в телевизията с печалба от 41.5 милиона долара.

6. Ким Кардашиян е определена за най-добре платената реалити звезда с 51 милиона долара печалба.
7. Новият хит на Netflix – Короната“ (The Crown), е най-скъпата продукция до сега с бюджет за заснемане от 130 милиона долара.
8. Американският сериал „Военнополева болница“ (M*A*S*H) държи рекорда за най-гледан епизод, като последната серия от поредицата е била видяна от 103 милиона зрители.
9. Проучването на компанията също показва, че в момента гледаме телевизия повече от всякога, като една пета от запитаните отговарят, че сега гледат повече телевизия, в сравнение с преди пет години, благодарение на технологията при поискване (on-demand)…
10. …и любовта ни към ТВ маратоните. “Игра на тронове” (Game of Thrones) бе определен в това проучване като предаването, което най-често гледаме в ТВ маратон. В допълнение, сериалът е и на челна позиция, когато говорим за най-чакан следващ сезон на ТВ предаване.
11. Става ясно и че разногласията относно какво да се гледа по телевизията вече са минало, като повечето домакинства вече имат повече от един телевизор.

12. Размерът също е от значение! Това се потвърждава от проучването на Samsung, според което средният размер на телевизорите в глобален аспект е 40 инча.
13. 25% от телевизорите, продадени през 2016 г., са били с размер 50 инча.
14. 90% от запитаните в анкетата на Samsung твърдят, че биха искали екран с големина 60 инча.
15. До момента Samsung са продали 427 милиона телевизора по света.
16. Ние прекарваме средно 8 години от живота си в гледане на телевизия!

Източник: Profit.bg

предишна статияДжордж Буш-старши стана най-дълголетният американски президент
следваща статияМинусови температури в цялата страна. Пътищата са заледени!