Начало Водещи 15-годишен застреля родителите си и подпали дома им

15-годишен застреля родителите си и подпали дома им

19274
Париж
Цяла Франция е потресена от убийството
Снимката е илюстративна

Млад тийнейджър е задържан под подозрение, че е убил собствените си родители и е запалил дома им. Тази ужасна драма причини истински шок в селото на Югоизточна Франция, където всичко се е случило, съобщава АФП.

15-годишният младеж, който е наречен Валентин, е арестуван на 2 декември след като две изгорели тела са били открити в изгорелата къща на семейството в Шатовилен, село с около 800 жители между Лион и Гренобъл.

Прокуратурата съобщава, че тийнейджърът е изповядал, че е убил родителите си.

„Мога да потвърдя, че младият Валентин е изповядал на полицейските, че е убил родителите си“, каза прокурорът на Гренобъл Ерик Вайан.
Старата ферма, в която живее семейството, бе подпалена в края на ноември. След това момчето изчезна. То беше намерено и арестуван в южния френски град Монпелие, където остана под стража.

След разследване е установено, че в останките на къщата са били намерени две „почти напълно изгорели“ тела.
Труповете имали „острелни рани в главите“, като единият е имал и рани в гърдите.

Извършват се съдебномедицински експертизи, за да се установи самоличността на жертвите.

„Това е ужасна трагедия. Шокиран съм“, сподели местният кмет Даниел Гауде на АФП. Той заяви, че тийнейджърът, както и майка му, са се борили със здравословни проблеми, свързани с болестта на Лайм.

Бащата на Валентин е инженер на 58 години. Майка му, която е на 52 години, работи вкъщи. По време на трагедията 17-годишният му брат не е бил у дома.

„Просто е ужасно. Нямам думи“, каза 60-годишният Бруно Олива от Шатовилен. В селото описват жертвите като дискретни хора. Непълнолетният им син убиец не е ходел на училище.

Още международни новини – четете тук