Начало Култура Какво знаем до момента за последния сезон на „Игра на тронове“?

Какво знаем до момента за последния сезон на „Игра на тронове“?

1639
След почти десетилетие на политическо маневриране, непрестанна голота и брутално насилие, както и увеличаване на нивото на популярност до невъз

След почти десетилетие на политическо маневриране, непрестанна голота и брутално насилие, както и увеличаване на нивото на популярност до невъзможност, романтичната фентъзи сага на Джордж Р. Р. Мартин ще достигне кулминацията си в последния дългоочакван сезон на този сериал, пише Cinefish.

В него би трябвало да видим последната епична война – тази между орда от мъртви трупове, водени от голям син злодей и куп хора, които не могат да се разберат за трона, който всъщност няма да има никакво значение за никого, као човешката раса напълно изчезне. Всички детайли около продукцията се пазят като държавна тайна, но все пак ето какво се знае досега за финала на епичното приключение.

Колко ще са епизодите?

Кит Харингтън

Що се отнася до количеството епизоди, които сезон 8 ще произведе, то той ще бъде най-краткият, ще бъдат заснети само шест. Но може да се обзаложите, че няма да влязат в обичайните 50-60 минути. Всъщност повечето от тях се очаква да достигнат до час и половина дължина. Кит Харингтън намекна за по-дългите епизоди по-рано тази година, споделяйки в интервю: „Знаем, че имаме шест епизода – не сме сигурни дали те ще продължат 70 или дори 90 минути.“ Най-дългият епизод на шоуто досега беше финала на сезон 7, с продължителност 80 минути – а какво ли да очакваме от финала на финала на най-голямото шоу на НВО?!

Кога ще бъде излъчен?

Денерис Таргариен

Последните епизоди ще излязат през 2019 г., най-вероятно през пролетта, въпреки че все още няма официална дата. Традиционно шоуто винаги е било излъчвано през април, въпреки че сезон 7 тръгна през юли 2017 г. Премиерната дата на сезон 8 зависи изцяло от това дали HBO иска шоуто да придобие статус на летен блокбъстър или ще се върне към обичайното пролетно изстрелване. Продукцията е имала допълнителна година за снимки в сравнение с предишните сезони, затова това решение ще е добре обмислено.

Как ще бъдат запазени тайните на сезона?

Джайм Ланистър

Невъзможно е продукцията на такъв сериал да се случи в медиен вакуум. Ако наистина искате да знаете нещо повече, вероятно ще трябва да разчитате на въображението си, разполагайки само с информацията кои актьори са снимали заедно общи сцени. Но на ниво сценарий са взети драконови мерки, за да не се разпространят подробности около това кой ще се качи на трона. Според вътрешни източници, сезон 8 има самоунищожаващи се цифрови сценарии, и то само с отделни сцени, които автоматично се изтриват, веднага след като са заснети.

Какъв е статусът с тв проекта за предисторията на „Игра на тронове“?

Горските същества

Не сте и допускали, че „Игра на тронове“ някой ден ще свърши завинаги, нали? В медийното пространство непрекъснато се говори за многобройни бъдещи проекти. Първото такова шоу, което вероятно съвсем скоро ще започне продукция е с работно заглавие „Age of Heroes“. Действието и героите от този сериал ще се случат хиляди и хиляди години преди събитията от оригиналното шоу. Ще бъдат включени първите конфликти между First Men и Children of the Forest, които са създания на Нощния Страж. Ще видим и първата война с Белите Бродници, обитаващи дългата нощ. Този период неколкократно е бил споменаван и рефериран в „Игра на тронове“. От страховитите и призрачни истории, които са разказвани на Бран в първия сезон, до външния вид на „Children of the Forest“, с които той се оказва в приключения, случващи се в сезон 4 и 6 на сериала. На по-късен етап предстоят снимките на още една история, свързана с „Игра на тронове“, чийто автор е Джейн Гудман. Важното в случая е, че сюжетът е разработен под опеката и със съветите на самия Джордж Р. Р. Мартин – няма как да не очакваме много кръв, голота и митични същества!

предишна статияГорски пожари в Калифорния погълнаха 90 000 акра
следваща статияАрнолд Шварценегер прегази лимузина с личния си танк (ВИДЕО)