Начало Любопитно 10 идеи как да пътувате по света с малко пари (СНИМКИ)

10 идеи как да пътувате по света с малко пари (СНИМКИ)

1303
Пътуването е вълнуващо, особено ако сте човек, който търси приключение и иска да промени ежеднев

Пътуването е вълнуващо, особено ако сте човек, който търси приключение и иска да промени ежедневието си, пише 10te.bg. Често се оплакваме, че нямаме достатъчно пари, за да пътуваме и винаги намираме оправдания, но всичко е възможно, ако го искате толкова много, нали? Затова, етоняколко идеи как да пътувате по света с малко пари.

1. Доброволчество

10 идеи как да пътувате по света с малко париWorkaway и Helpx – това са два сайта, които дават възможности за доброволческа дейност за тези, които пътуват, в замяна на безплатна храна и настаняване. Те предлагат множество доброволчески дейности, вариращи от преподаване на езици в училищата до гледане на кучета или работа в хостели. Можете също така да се включите доброволно и да живеете със семейство, като помагате с почистването или гледането на децата. Всичко, което трябва да направите, е да работите за по-малко от 3 часа на ден, за да живеете безплатно в замяна.

2. „Cърф на дивана“

10 идеи как да пътувате по света с малко париВероятно ще прекарате по-голямата част от дневния си бюджет на място за почивка през нощта и тези разходи могат да попречат на мечтите ви да пътувате по-дълго. Затова, може да опитате couchsurfing, което, ако преведем буквално, означава „сърф на дивана“. Това е страхотен сайт, който ще ви помогне да намерите място за престой в нечий дом за една нощ или дори до една седмица. Не само ще срещнете нови хора, но ще срещнете местни жители, което ще ви помогне да изпитате истинската култура и начин на живот.

3. Пазач на къща

10 идеи как да пътувате по света с малко париАко не ви харесва couchsurfing, може да опитате trustedhousesitters, за да помогнете на хората, които искат да ходят на почивка, но имат къщи и домашни любимци и не могат да се грижат за тях.

4. Blablacar

10 идеи как да пътувате по света с малко париВъпреки че това не е свободен сайт, blablacar ще ви спести много пари за пътни разходи. Сайтът има общност от над 35 милиона проверени потребители и свързва хората, готови да пътуват с шофьори, които имат празни места. Всички членове са модерирани и можете да видите техните профили и рейтинги, преди да изберете с кого да пътувате.

5. Автостоп

10 идеи как да пътувате по света с малко париНа пътя сте и трябва да стигнете до избраното от вас място. Но как? Има много начини да попитате. Можете да напишете дестинацията си на картон и да продължите да показвате. Винаги можете да използвате палеца си като ръчен сигнал, че се нуждаете от някой да ви закара. Мнозина го възприемат като фантазия, но вярвайте ми, това е чудесен начин да научите много неща и оцените живота.

6. Преживяванията преди материални неща

10 идеи как да пътувате по света с малко париСувенирите са надценени. Сериозно! Вместо да върнете куфар пълен с туристически принадлежности, защо не се съсредоточите върху събирането на спомени и преживявания за сметка на материални неща. Това прави вашето пътуване толкова по-щастливо, вашите торбички толкова по-леки и портфейла ви по-дълго пълен!

7. Разходете се

10 идеи как да пътувате по света с малко париНевероятно е да изследвате провинцията на мотопед или с автобус, но когато можете (и особено ако сте в един град), разтегнете краката и се разходете! Ще изгорите тези досадни калории, ще спестите малко пари и определено ще опознаете по-подробно кътчетата на избрания от вас град.

8. Наемете колело

10 идеи как да пътувате по света с малко париКогато се налага да пътувате по-далеч, наемете колело. Не само, че ви позволява да се придвижвате евтино, но също така ви държи във форма!

9. Пазарувайте от местните пазари

10 идеи как да пътувате по света с малко париЯжте сезонни и местни продукти. Просто отидете до местния пазар и спазвайте цените и офертата. Това, което можете да намерите по-лесно, ще бъде най-евтино.

10. Посетете безплатни художествени галерии и музеи

10 идеи как да пътувате по света с малко париНякои градове като Лондон и Берлин са пълни със свободни музеи, включително многобройни колекции от изкуство и история, които са безплатни за зрителите. Други градове имат малка такса за влизане в музеите си, но дори тези места често предлагат отстъпки и дори безплатни дни. Потърсете ги в Google!

Сега какво трябва да направите? Стягайте багажа и излизайте от зоната на комфорта!

предишна статияРуски депутати предлагат глоби за обида националния отбор по футбол
следваща статияБългарката Радина Анева официално призната за снаха на Майкъл Джордан