Начало Свят 115 са жертвите при атентата в Москва! 11 са арестувани

115 са жертвите при атентата в Москва! 11 са арестувани

99
Огромен брой жертви и ранени след терористичния акт
Огромен брой жертви и ранени след терористичния акт

Единадесет лица са арестувани във връзка с нападението в концертната зала в предградие на Москва, при което загинаха 115 души, а ранените са 145, съобщи Франс прес. Директорът на Федералната служба за сигурност (ФСС) информира президента Владимир Путин, че са задържани 11 души, сред които четирима терористи, участвали директно в атентата, съобщи прессъобщението на Кремъл.

Четиримата заподозрени извършители на атаката са заловени в Брянска област, граничеща с Украйна и Беларус, според Следствения комитет. Според ФСС те поддържали контакти с украинска страна.

Руските органи не представиха доказателства за това, а Украйна отрече всякакви връзки с инцидента. Москва не коментира твърденията на групировката „Ислямска държава“ за участието си в нападението, а президентът Путин не се е появил в публичността след събитието, което е най-смъртоносното в Русия от средата на 2000-а година насам.

Първоначалните резултати от разследването показват, че причините за смъртта на хората в концертната зала „Крокус сити хол“ в Красногорск, на северозапад от Москва, са стрелба и задушаване от дим. Нападателите използвали автоматично оръжие и запалили сградата с запалителна течност, казаха следователите.

Вижте още международни новини тук

предишна статияОБНОВЕНА Гърция и Кипър осъдиха терористичната атака край Москва
следваща статияКметът на София: Увеличаването на заплатите в Столична община е наложително. Продължавам да дарявам своята