слонове, Тайланд

Марширувайки в стегналата колона един зад друг пред кралския дворец в историческия квартал на Банкок, 11 слона се коленичиха в чест на тайландския крал Маха Ваджиралонгкорн във вторник, ден след тридневната церемония по коронацията на монарха.

Ритуалното събитие приключи в понеделник, когато наскоро коронованият 66-годишен монарх направи публична аудиенция пред хиляди от балкона на Големия дворец.

Но обучители на слонове, известни като махути, поднесоха различен вид шоу за празника във вторник, въпреки че самият крал не се появи.

Наметнати с копринени плащове и с гирлянди от цветя на вратовете си, покритите с бял прах слонове – националното животно на Тайланд – изпълниха номер от 10 стъпки, за да символизират 10-то царуване на династията Чакри.

„Слоновете … коленичиха, за да се поклонят и тръбяха, , сякаш за да кажат „Да живее кралят!“ на езика на слона,“ каза махут от слона Слонския дворец Аютхая, където животните са основната атракция за посетителите.

Слоновете, за които се смята, че са достойни, са получили специално „кралско обучение“ за представянето във вторник, каза махутът.

„Получихме методи за обучение от кралския дворец, за да обучаваме слонове според древните традиции“, каза обучителят на гигантските животни.

предишна статияАктуална пътна обстановка
следваща статияДженифър Анистън на 50: Не ми трябват деца