Начало България 100 млн. лeва за избори 2 в 1 предвиди министър Людмила Петкова

100 млн. лeва за избори 2 в 1 предвиди министър Людмила Петкова

39
Людмила Петкова
Снимка: БТА

Колкото до разходите за предстоящите избори, новият вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова разкри, че са предвидени около 100 млн. лева. Възнагражденията са необх.

За провеждането на два важни изборни събития е необходим и допълнителен бюджет за ЦИК.

Приоритетите на Людмила Петкова като временен министър на финансите остават: икономическо сътрудничество, еврозоната и пълноправното Шенгенско присъединяване, съобщи БНР.

Въпреки, че Людмила Петкова планира обединението на Национална агенция за приходите и Митниците, няма да има реорганизация на експертите в двете агенции.

След оставките на досегашните заместник-министри на финансите, вече е ясно че във фискалния резерв има около 10 млрд. лева и че е възможно през есента да излезе нов външен дългов пазар.

Петко Николов обеща пълна континуитет в Министерството на икономиката и индустрията, като не потвърди дали ще има преглед на ведомството, но гарантира, че всички действия ще се съобразяват с закона.

Бившият министър Богдан Богданов посочи като приоритети за наследника си усилията за влизане на България в Шенген и еврозоната, както и реформите в държавните предприятия.

Още новини от деня – четете тук

предишна статия100 млн. лeва за избори 2 в 1 предвиди министър Людмила Петкова
следваща статия„Бухалката“ на ДАНС и въпросът с часовника на Живко Коцев